Polițiștii au pornit vânătoarea de pirați și evazioniști

0
239

În perioada 11 – 20 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o serie de activități care au avut ca scop prevenirea și combaterea ilegalităților și a evaziunii fiscale din domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, precum și din domeniul comercializării produselor agroalimentare de către persoane juridice, persoane fizice autorizate sau persoane fizice.
Polițiștii au verificat existența autorizațiilor de utilizare a muzicii în scop ambiental/lucrativ, existența fonogramelor purtând marcaje holografice, existența licențelor pentru programele de calculator utilizate, înregistrarea în casa de marcat fiscală a vânzărilor, respectarea legislației în domeniul asigurării pazei, ordinii și liniștii publice.
În total au avut loc 44 de controale în urma cărora au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale din care 9 sancțiuni la Legea 8/1996 privind regimul drepturilor de proprietate intelectuală, 11 sancțiuni la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 16 sancțiuni la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, valoare totală a sancțiunilor fiind de 16.600 lei”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea.
Totodată, polițiștii au constatat și o infracțiune, întocmind dosar penal. În același timp, au fost confiscate o serie de bunuri în valoare de peste 1000 de lei. Oamenii legii transmit că acțiunile de acest fel vor continua.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.