Polițiștii din Vrancea au ajutat la destructurarea unei rețele de infractori din județul Bacău

0
132
Polițiști din Vrancea au luat parte la ample percheziții care s-au derulat în județul Bacău la persoane bănuite de infracțiuni economice și la regimul silvic.

În urma perchezițiilor au fost ridicate sisteme informatice și documente, dar și suma de 30.000 de euro. Acțiunea a avut în vedere destructurarea unui grup infracțional organizat bănuit că a creat un prejudiciu de 1.000.000 de lei prin tăiere ilegală de arbori, furt de arbori și spălare de bani.

“Din cercetări a reieșit că 9 persoane ar fi săvârșit fapte ilicite în domeniul silvic, prin constituirea, sub directa coordonare a unui reprezentant al unei instituții, a unui sistem de natură a permite tăierea fără drept și valorificarea masei lemnoase rezultate din suprafețele de fond forestier aflat în proprietate public-privată. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 1.000.000 de lei. Față de cele 9 persoane bănuite au fost emise mandate de aducere, iar în urma audierilor a fost dispusă măsura controlului judiciar. Cele nouă persoane vor fi conduse la audieri, urmând a fi dispuse măsuri legale”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Alături de polițiști din Vrancea, la acțiune au mai luat parte polițiști din Harghita și Neamț, precum și jandarmi.

Catalin-Toma-PNL-Vrancea
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here