Poliţiştii din Vrancea au pus umărul la destructurarea a două grupări infracţionale care vindeau etnobotanice

0
366

Poliţiştii din Vrancea au pus umărul la destructurarea a două grupări infracţionale ai căror membri se ocupau cu vânzarea de etnobotanice.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Brăila, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Brăila, Galaţi şi Vrancea au făcut, marţi, 18 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Brăila şi Galaţi, acţiunea vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate care au acţionat în mod coordonat în scopul obţinerii de venituri ilicite din efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, se arată într-un comunicat publicat miercuri de DIICOT.

“În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2016 inculpaţii, membrii a două grupuri infracţionale organizate, au desfăşurat activităţi de procurare, transport, depozitare, ambalare, punere în vânzare şi distribuire către consumatori a unor fragmente vegetale denumite generic «etnobotanice», în care s-au pus în evidenţă substanţe psihoactive din clasa cannabinoizilor sintetici”, se arată în comunicat.

Au fost puse în executare 88 de mandate de aducere, în cauză fiind cercetate 15 persoane.

Dintre persoanele cercetate, patru au fost reţinute şi urmează să fie prezentate Tribunalului Brăila cu propunere de arestare preventivă.

Astfel, inculpaţii Matei Sorin, Gruia Valeriu Alin şi Cojocaru Gheorghiţă Radian sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, în timp ce Bălan George Adrian este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive şi trafic de minori.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here