Polițiștii le-au pus gând rău cerșetorilor. Amplă acțiune, în Focșani și în celelalte orașe ale județului

0
124

Polițiștii vrânceni au organizat de ziua Sfântului Ștefan o amplă acțiune în zona bisericilor, pentru a-i alunga pe  cerșetorii și pe oamenii străzii, adunați în jurul locașelor de cult, unde cer mila enoriașilor, fapt ce provoacă un sentiment de nesiguranță și disconfort cetățenilor.

Acțiunea desfășurată de polițiștii de proximitate a fost organizată în municipiul Focșani și în celelalte localități urbane de pe raza județului Vrancea.

În urma activităților desfășurate au fost verificate un număr de 35 persoane, din care 14 au fost identificate practicând acte de cerșetorie, fiind aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 1100 lei.

Toate persoanele identificate practicând acte de cerșetorie au fost verificate în bazele de date, nu de puține ori, în rândul acestei categorii sociale, fiind depistate persoane urmărite în temeiul legii, care se sustrăgeau executării pedepselor sau urmăririi penale.

„Activitățile pe această linie se vor desfășura și cu ocazia evenimentelor cultural-artistice sau religioase importante care urmează, mai ales în municipiul Focșani, urmărindu-se de asemenea informarea populației și conștientizarea acesteia că a oferi bani cerșetorilor nu ajută, ci încurajează acest fenomen”, transmit polițiștii.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here