Poliţiştii le reamintesc motocicliştilor să se echipeze corespunzător şi să respecte regulile de circulaţie

0
80

Poliţiştii le reamintesc motocicliştilor, odată cu încălzirea vremii, să poarte cască şi îmbrăcăminte de protecţie cu material reflectorizant şi să respecte regulile din trafic.

Poliţia Română le aminteşte motocicliştilor să poarte întotdeauna cască şi îmbrăcăminte de protecţie, iar pentru a fi mai bine vizibili să aibă peste îmbrăcăminte material reflectorizant sau o vestă reflectorizantă şi farul întotdeauna aprins.

De asemenea, poliţiştii le recomandă să ruleze în poziţia de unde şoferii îi pot vedea în oglinda retrovizoare, să evite unghiurile moarte ale celorlalte vehicule, să nu „taie” curbele, pătrunzând pe sensul opus, să se ferească de vehicule la viraje şi intersecţii, să aibă contact vizual cu şoferii cu care s-ar putea intersecta şi să anticipeze intenţiile celorlalţi participanţi la trafic.

Poliţiştii le mai recomandă motocicliştilor să fie pregătiţi inclusiv pentru condiţiile periculoase de drum, precum carosabilul umed, scurgerile de lichide, nisip, pietriş, gropi care pot afecta aderenţa şi pot genera accidente.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.