Polițiștii și jandarmii avertizează: “De 1 Mai nu vor fi tolerate abaterile de la normele în vigoare” | Peste 1.200 de polițiști, în stradă

0
941

Structurile Ministerului de Interne au transmis un mesaj comun prin care îndeamnă la respectarea ordonanțelor militare în vigoare. Vineri, de Ziua Internațională a Muncii, efective mărite formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali vor fi în stradă pentru a veghea la respectarea măsurilor impuse pentru evitarea răspândirii epiedmiei de coronavirus.

Încercarea prin care trecem ne afectează pe toţi şi putem ieși cu bine doar dacă respectăm regulile și dacă vom acționa în continuare, împreună. Ne apropiem de 1 Mai, care pe lângă Ziua Internaţională a Muncii era până acum şi o zi marcată prin ieşiri la iarbă verde, grătare şi petreceri. Anul acesta, toţi trebuie să abordăm altfel această zi şi să respectăm distanţarea socială, să respectăm Ordonanţele Militare şi să rămânem acasă.

Păstrăm distanțarea socială, evităm aglomerațiile şi nu transformăm aceste zile în curse  pentru cumpărături. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța! Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră! Cu toate ca vremea se arată prietenoasă, de data aceasta, grătarul îl facem acasă, în familie. Vă informăm că accesul este restricționat  în crângul Petrești dar și în alte zone cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde. Echipajele Rutiere, de ordine publică și Jandarmeria vor supraveghea toate aceste zone, unde tradițional se încing grătarele. Pentru sănătatea tuturor, respectați Ordonanțele Militare!, au transmis angajații MAI.

Peste 1.200 de oameni ai legii vor fi prezenți în stradă, în perioada 1-3 mai. Oamenii legii transmit că sunt pregătiți să intervină prompt acolo unde sunt constatate încălcări ale legii și nu-i vor tolera  pe cei care nu înţeleg să respecte efortul colectiv în reducerea numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19.

Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor sunt de la 2.000 la 20.000 de lei. În perioada 1-3 mai, peste 800 de polițiști alături de care vor acționa 420 de jandarmi, polițiști locali și militari vor fi în stradă pentru siguranța dumneavoastră!

Atragem atenţia că nu vor fi tolerate abaterile de la normele de convieţuire socială sau încălcările prevederilor Ordonanţelor Militare. Nu se va arăta nicio toleranţă faţă de cei care nu înţeleg să respecte efortul colectiv în reducerea numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19, faţă de persoanele care cu bună ştiinţă nu vor înţelege că de data aceasta vom sărbători acasă, doar în familie. Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea, precum şi cei ai Inspectoratului Județean de Jandarmi, ai Poliţiei Locale precum și militarii implicaţi în supravegherea modului în care se respectă prevederile legale în vigoare sunt pregătiți să intervină prompt acolo unde se constată încălcări ale legii. În toată această perioadă, se acționează cu efective mărite. Alături de structurile de ordine publică și poliție rutieră, echipele de luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale și ai Jandarmeriei se vor afla în stradă, pentru un răspuns prompt în ceea ce înseamnă asigurarea ordinii și liniștii publice”, se mai arată în comunicatul de presă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.