Polițiștii și profesorii, împreună pentru siguranța de nota 10 a elevilor

0
47

Inspectoratul de Poliţie Județean Vrancea a dispus măsuri suplimentare astfel încât pe perioada desfăşurării examenelor să nu fie înregistrate evenimente care să afecteze siguranţa elevilor.

Întrucât în perioada 22-24 iunie a.c. se desfășoară Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a dispus o serie de măsuri în vederea asigurării unei intervenții operative atunci când se aduce atingere normelor de conviețuire socială prin acte, gesturi, manifestări și fapte antisociale.

Astfel, peste 100 de polițişti de la Biroul Siguranța Școlară, proximitate, ordine publică, polițiștii rutieri în sistem integrat cu jandarmii și polițiștii locali, se vor afla în zona adiacentă instituțiilor de învățământ, precum şi pe traseele de deplasare înspre şi de la acestea, pentru depistarea şi dispunerea măsurilor legale față de persoanele care, prin comportamentul sau activitățile desfăşurate, ar putea afecta climatul de siguranță publică și prevenirea răspândirii virusului Sars Cov-2. De asemenea, polițiştii rutieri vor asigura fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere şi a ambuteiajelor, verificarea mijloacelor de transport școlar și consilierea șoferilor acestora. Totodată, polițiștii și jandarmii vor monitoriza transportul lucrărilor scrise de la centrele de examen la centrele zonale de evaluare.

Activitățile vor fi desfășurate la cele 82 de centre de examinare constituite la nivelul județului Vrancea, iar polițiștii din cadrul structurii de siguranță școlară se vor afla în zona unităților de învățământ cunoscute ca având un grad ridicat de risc din punct de vedere al evenimentelor înregistrate. Inspectoratul de Poliţie al judeţului Vrancea urează succes tuturor elevilor înscrişi la examen! (IPJ Vrancea)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.