Pompierii deschid un punct de lucru la Năruja

0
260
Duminică va avea loc inaugurarea unui nou punct de lucru al ISU Vrancea, la Năruja.

Punctul de lucru va acoperi o zonă de circa 711km2, respectiv 36 de sate din componența comunelor Năruja, Nistorești, Vrîncioaia, Paltin, Spulber și Nereju. Reprezentanții ISU estimează că în urma înfiinţării Punctului de Lucru Năruja, timpul maxim de răspuns va fi de 25 minute în localităţile din raionul de intervenţie.

“Autorităţile comunei Năruja au pus la dispoziţie cu titlu gratuit un spaţiu aflat în administrarea primăriei şi toate utilităţile necesare în vederea operaţionalizării Punctului de lucru Năruja.

Astfel, s-a asigurat clădirea destinată garării autospecialelor de intervenţie, precum și spații de odihnă şi hrănire a personalului, dotate complet cu mobilier, aparatură electrocasnică și alte bunuri materiale necesare pentru susținerea în condiții optime a activităților specifice. Prin înființarea acestuia s-a urmărit realizarea unei repartiții judicioase a forțelor şi mijloacelor în plan teritorial, pe principiul asigurării unui timp de răspuns cât mai mic, reducerea pierderilor de vieţi omeneşti, a pagubelor materiale şi a efectelor negative asupra mediului și menţinerea la niveluri acceptabile a riscurilor posibil a fi prognozate.

Totodată s-a avut în vedere asigurarea aceluiaşi grad de protecţie al cetăţenilor, indiferent unde s-ar afla în zona de competenţă, asigurarea unor intervenţii prompte, cu eficienţă maximă, încadrate în timpii de răspuns stabiliţi la nivel național, precum și creşterea capacităţilor operaţionale pentru a dispune de resursele necesare intervenţiilor şi în afara zonei de competenţă, la solicitarea altor inspectorate”, se arată într-un comunicat al ISU Vrancea.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.