Pompierii și inspectorii în Construcții, cu ochii pe baruri, cluburi și discoteci, după incendiul din Bamboo

0
111

Controalele la imobilele care desfăşoară activităţi cu public numeros vor fi intensificate în perioada imediat următoare şi vor fi făcute verificări în ceea ce priveşte aplicarea legii în acest domeniu, au anunțat reprezentanții MInisterului Afacerilor Interne, după incendiul care a cuprins în noaptea de vineri spre sâmbătă clubul Bamboo din Capitală.

Nu doar pompierii vor fi cu ochii pe localurile intens frecventate ci și inspectorii de la Inspectoratul de Stat în Construcții care vor demara un control tematic cu echipe formate din reprezentanţi ai MAI i pentru a verifica în ce măsură este aplicată legea în acest domeniu.

În urma incendiului din Clubul Bamboo la spitalele din Capitală au ajuns 44 de persoane, dintre care sâmbătă după-amiază mai sunt internate cinci.

Incendiul din Clubul Bamboo a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă la ora 03.32, iar primele echipaje de intervenţie au ajuns la faţa locului la ora 03.47, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

La locul incendiului au fost mobilizate 29 de autospeciale de stingere a incendiilor, patru autospeciale de intervenţie la înălţime, 28 de echipaje SMURD de prim ajutor şi terapie intensivă mobilă, 26 de ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, un punct de comandă mobil, patru autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, un echipaj de scafandri cu barcă, două spitale mobile, trei autospeciale de descarcerare.

În total, peste 260 de pompieri au intervenit, timp de peste şase ore, pentru stingerea incendiului violent, care a cuprins o suprafaţă de aproximativ 3.000 pătraţi, distrugând clubul în totalitate.

Primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, spune că nu există nicio autorizaţie emisă de către primărie pentru Clubul Bamboo, precizând că administratorii localului au depus dosar pentru emiterea autorizaţiei de funcţionare, dar acesta era incomplet şi a fost retras pentru completare.

El a precizat că clubul avea aviz pentru securitate la incendiu, iar pentru emiterea autorizaţiei termenul a fost prorogat până în iunie 2017.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.