Pontajul angajaților, proces simplificat prin intermediul unui soft pontaj

0
252

Colectarea datelor despre prezența angajaților poate fi realizată printr-un soft pontaj, pentru ca întregul proces să fie unul simplu. Informațiile preluate pot fi introduse într-un soft salarii, astfel încât calculul salariilor să se efectueze mult mai rapid. Beneficiile aduse de digitalizarea procedurilor interne a făcut ca numeroase organizații să ia decizia de a implementa la rândul lor un soft salarii, un soft pontaj sau alte programe dedicate salarizării și administrării de personal.

De ce este important să utilizezi o soluție de payroll?

Instrumentele tehnologice dezvoltate de-a lungul timpului au schimbat semnificativ activitatea administrativă a companiilor. Spre exemplu, dacă ai la dispoziție un soft salarii complex, îți asiguri procese financiar-contabile sigure și rapide, care contribuie la plata salariilor angajaților la timp. În acest fel, eviți întârzierile nedorite, care de obicei au un efect negativ asupra oamenilor din companie. Când aceștia nu își primesc salariile la timp, ei pot fi nemulțumiți, confuzi și pe termen lung îți poate afecta credibilitatea, brandul de angajator și îți poate la pune îndoială stabilitatea financiară.

Program dedicat pentru pontajul salariaților

Integrarea programului de salarizare cu un soft pontaj face și mai ușor calculul de salarii. Cu o astfel de soluție, specialiștii HR pot importa datele exacte de prezență ale angajaților, pe care să le utilizeze pentru toate operațiunile de payroll, implicit și pentru a calcula cu exactitate remunerațiile lunare. Operațiunea salvează mult timp și înlocuiește introducerea manuală a datelor, asigurând totodată o acuratețe mai mare a acestora. Ele sunt folosite apoi într-un soft salarii, pentru ca procesele de salarizare să se desfășoare cât mai eficient.

Modalități multiple de colectare a informațiilor despre prezență

Informațiile despre orele lucrate de angajați pot fi colectate de la terminalele de acces de la punctele de lucru ale companiei, care furnizează datele de intrare și ieșire, printr-un sistem punch in și punch out. Totodată, responsabilii din departamentul de resurse umane pot introduce datele de prezență ale angajaților într-o pagină specială dintr-un soft pontaj. Ulterior, cei din departamentul HR operează modificările necesare dacă au existat între timp zile de concediu medical, zile de concediu de odihnă, absențe, învoiri, ore suplimentare sau au existat alte situații speciale. O altă modalitate de introducere a pontajului este chiar la îndemâna salariaților, care își pot introduce singuri datele de prezență în program.

Dacă organizația este împărțită în mai multe locații, soluția este tot în mediul digital. Un soft pontaj performant poate colecta automat datele pe diverse centre de cost, pentru a fi utilizate într-un soft salarii, cu scopul de a calcula precis veniturile lunare ale fiecărui angajat.

Securitate sporită a datelor

Procedura clasică, care presupune gestionarea manuală a calculului de salarii este supusă unui număr de riscuri. Informații despre veniturile angajaților, sau alte aspecte importante pot ajunge în atenția unor persoane cărora nu le sunt destinate. Utilizarea unui soft salarii asigură confidențialitatea și securitatea datelor, programul fiind de asemenea actualizat în permanență cu modificările legislative.

Economisești timp, energie și resurse materiale

Fiecare organizație care utilizează un soft salarii economisește mult timp. Drept urmare, poate fi alocat timp suplimentar către activități productive, menite să dezvolte compania pe termen lung. Specialiștii HR își pot îndrepta mai multă energie și spre alte operațiuni importante, vor fi mai puțin stresați și vor avea un ajutor de încredere, care minimizează riscul de apariție a unor erori umane. Softul de salarizare economisește resurse materiale importante pentru companii, cum ar fi costurile cu materialele consumabile pentru tipărirea fluturașilor de salariu, costul pentru salariile mai multor angajați care ar avea rolul să gestioneze manual calculul de salarii, dar și alte cheltuieli.

Soluții digitale intuitive de la UCMS by AROBS

Ai nevoie de simplificarea operațiunilor de payroll și HR din organizația ta? UCMS by AROBS dezvoltă de peste 25 de ani soluții software pentru mediul de afaceri, și îți poate oferi un soft salarii și un soft pontaj care să reducă considerabil volumul de muncă al specialiștilor în resurse umane. Aplicațiile create de UCMS by AROBS, dp-Payroll și True HR, au în componență câte 19 funcționalități distincte. Acestea sunt configurabile, pentru a răspunde la cât mai multe dintre particularitățile afacerilor din diverse domenii de activitate. Dacă vrei să afli detalii despre cum îți pot fi de folos programele UCMS by AROBS, ia legătura cu specialiștii companiei prin email la sales@ucms.ro sau la telefon 0720 534 424.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.