Porți deschise la ISU Vrancea. Vezi când e programat evenimentul!

0
592

E ziua porților deschise la Detașamentul de Pompieri Focșani. Pentru sărbătorirea a peste 8 decenii de la înfiinţarea Protecţiei Civile în ţara noastră, vineri, 26 februarie a.c., în intervalul orar 11.00-14.00, la sediul Detaşamentului de Pompieri Focşani, sunt așteptați vizitatori de toate vârstele.

Și joi, pompierii au primit oaspeți, pe elevii Şcolii „Anghel Saligny” din municipiul Focşani, care au putut afla detalii despre autospecialele pompierilor militari şi despre modul corect de comportament în diferite situaţii de urgenţă.

Astfel, cinci echipaje de pompieri şi paramedici au prezentat accesoriile specifice din dotarea autospecialelor utilizate pentru îndeplinirea misiunilor specifice. Elevii, însoţiţi de cadrele didactice au observat accesoriile specifice din dotarea autospecialei de lucru cu apă şi spumă utilizată pentru stingerea incendiilor, în cazul producerii unor inundaţii ori salvarea de persoane, ambulanţa SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi transportul pacienţilor la spital, cât şi autospeciala pe şenile, folosită pentru salvarea persoanelor din locuri greu accesibile. De asemenea, au aflat despre ce trebuie să facă atunci când descoperă elemente de muniţii rămase neexplodate şi au aplaudat demonstraţiile de dresaj ale cânelui salvator Wolf, special antrenat pentru a găsi persoane rămase blocate sub dărâmături.

“Cei mici au demonstrat că deţineau cunoştinţele necesare din cadrul orelor de curs despre cum trebuie să acţioneze în caz de cutremur ori ce trebuie să facă dacă izbucneşte un incendiu în locuinţă. De asemenea, au fost foarte activi pe tot parcursul activităţii, adresând întrebări şi povestind din experienţele prin care au trecut” au transmis reprezentanții ISU Vrancea.

Activitatea a fost desfăşurată sub denumirea „Pompier pentru o zi” şi a fost planificată în contextul sărbătoririi Zilei Protecţiei Civile din România.

pompieri-isu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.