Porți deschise la ISU Vrancea pe 13 septembrie, de ziua pompierilor

0
156
Pe 13 septembrie este Ziua Pompierilor din România.

De ziua lor, pompierii din Vrancea vor organiza “Ziua Porţilor Deschise” la sediul din municipiul Focşani, în intervalul 10.30-13.00, unde cei interesați pot participa la prezentarea tehnicii specifice și pot asista la exercițiile demonstrative pregătite de salvatorii vrânceni. De la ora 11.00 va avea loc o ceremonie militară la care sunt așteptați să participe reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice locale, precum și cadre militare în activitate și în rezervă. De asemenea, pompierii militari vor prezenta exerciţii demonstrative specifice (de stingere a incendiilor, de acordare a primului ajutor calificat, de căutare-salvare etc.), expunând, totodată, autospecialele de intervenţie, echipamentele şi accesoriile din dotare. De asemenea, în curtea inspectoratului va fi amenajat atelierul „Pompier pentru o zi”.

“Pompierii sunt sărbătoriți începând din anul 1953, ca urmare a faptelor de patriotism și devotament de care au dat dovadă în 1848, atunci când au apărat Revoluția pașoptistă împotriva intervenției otomane, în bătălia din Dealul Spirii. Faptele de armă săvârşite sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu rămân un reper fundamental în conştiinţa naţională a românilor. Intrarea trupelor otomane invadatoare în Bucureşti a prilejuit unităţilor militare româneşti, printre care şi Compania de Pompieri, să înscrie unul dintre momentele înălţătoare ale Revoluţiei române, bătălia din Dealul Spirii devenind un simbol al luptei poporului român pentru libertate şi independenţă. Această bătălie reprezintă prima afirmare patriotică a calităţilor morale şi de luptă a ostaşilor noştri, ca parte integrantă a tinerei armate române moderne”, se arată într-un comunicat al ISU Vrancea.

Revelion 2023 Antal Queen 2
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.
Revelion 2023 SARA Events

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.