Precizări ale Curții de Apel Galați cu privire la traducătorul Andrei Plăcintă

0
418

Curtea de Apel Galați precizează într-un comunicat de presă că autorizarea traducătorilor și interpreților pentru instanțe și parchete, cât și retragerea (încetarea) acestei autorizări, sunt atribuții de competența exclusivă a Ministerului Justiției (MJ), reacționând astfel în cazul lui Andrei Plăcintă, fiul fostei senatoare Sorina Plăcintă, după ce mass-media a dezvăluit că tânărul figurează ca traducător la Curtea de Apel Galați, deși are o condamnare, fiind recent eliberat din închisoare.

„Biroul de informare și relații publice din cadrul Curții de Apel Galați face următoarele precizări cu privire la calitatea de traducător sau interpret autorizat a domnului Plăcintă Andrei — Răzvan. Atât autorizarea traducătorilor și interpreților pentru instanțe și parchete, cât și retragerea (încetarea) acestei autorizări, din orice motive, sunt atribuții de competența exclusivă a Ministerului Justiției, prin Serviciul Profesii juridice conexe. Domnul traducător Plăcintă Andrei — Răzvan este arondat Tribunalului Vrancea de pe raza Curții de Apel Galați, deoarece își are domiciliul în județul Vrancea. Data la care a fost înregistrat în evidențele Tribunalului Vrancea este 23.03.2012”, se arată în comunicatul citat.

Conform acestuia, Curtea de Apel Galați va informa Ministerului Justiției pentru lămurirea aspectelor relevate în presă, referitoare la neretragerea autorizației și invită reprezentanții mass-media să se adreseze acestei instituții pentru lămuriri suplimentare.

„Precizăm că traducătorii și interpreții autorizați nu sunt angajați ai instanțelor, ci colaborează pe baza încheierii de numire ca traducător, emisă de completele de judecată în fiecare dosar în care sunt solicitați. Ei sunt plătiți din fondul special alocat de la buget pentru plata traducătorilor și interpreților. Luarea în evidență în cadrul Tribunalelor se face în vederea înscrierii pe lista traducătorilor și interpreților disponibili pentru numire, la nevoie și în mod aleatoriu, de către completele de judecată, precum și în vederea facilitării plății contravalorii serviciilor prestate. Din informațiile care s-au putut obține, până în prezent, domnul traducător Plăcintă Andrei — Răzvan nu a fost contactat pentru nicio lucrare de traducere sau interpretare de către Curtea de Apel Galați sau Tribunalul Vrancea”, se arată în comunicatul de presă semnat de judecătorul Cosmin Mihăilă, președintele Curții de Apel Galați.

CITEȘTE ȘI: De la închisoare la Curtea de Apel! Fiul Sorinei Plăcintă a ajuns să lucreze pentru Ministerul Justiției

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.