Prefectul de Suceava s-a supărat că medicul Graur nu s-a prezentat ieri la noul loc de muncă din DSP și vrea pe altcineva în fruntea instituției

0
388

Presa locală din Suceava dezvăluie că prefectul Alexandru Moldovan nu îl mai vrea pe medicul vrâncean Cătălin Graur la conducerea Direcției de Sănătate Publică din județ, dintr-un motiv simplu: acesta nu s-a prezentat la noul loc de muncă ieri, când ar fi trebuit să preia cheile de la birou. Cătălin Graur s-a întors pe postul său de la DSP Vrancea de săptămâna trecută deoarece ordinul de suspendare din funcție opera doar pe timpul stării de urgență, însă la scurt timp a aflat că a fost detașat la Suceava.

Între timp a intrat în concediu medical, astfel încât nu și-a preluat noul post de conducere. Prefectul Moldovan a declarat pentru Monitorul de Suceava că a informat Ministerul Sănătății că medicul dentist Cătălin Graur este în concediu medical și nu s-a prezentat la post. „Am solicitat detașarea unui alt director, eventual medic epidemiolog”, a spus acesta.

Numirea lui Cătălin Graur la conducerea DSP Suceava vine după încetarea mandatului Manuelei Trifan, medicul epidemiolog care a atras atenția în urmă cu câteva zile că numărul de cazuri de coronavirus raportat pentru acest județ ar fi fost greșit. DSP Suceava nu are nici director adjunct, astfel încât atribuțiile de conducere au fost preluate de directorul economic Firuța Bosancu.

Revenind la medicul Cătălin Graur, este posibil ca acesta să atace soluția Curții de Apel Galați, care i-a respins săptămâna aceasta cererea de suspendare a ordinului emis de Ministerul Sănătății. Pe 13 aprilie, ministrul Sănătății a decis că prefectul Gheorghiță Berbece are dreptate să se plângă de relația pe care o avea cu Cătălin Graur, astfel încât l-a suspendat din funcție pe acesta din urmă. În aceeași zi au fost emise alte două ordine, prin care medicii stomatologi Cătălin Bunghez și Dragoș Cozma au fost puși să rezolve situația covidului în județ.

Zilele trecute, ministrul Nelu Tătaru declara pentru Dela0.ro că va găsi alte soluții pentru a-l ține departe pe Cătălin Graur de DSP Vrancea. „Legea nu ne lasă decât să-l repunem. Avem însă o anchetă în desfășurare, plus alte metode. O să vedeți”, este ceea ce le-a spus Nelu Tătaru jurnaliștilor.

Una peste alta, soluția de a-l trimite la Suceava, unde situația a fost și este mult mai gravă decât în Vrancea, este cel puțin hilară, dat fiind că ministrul Tătaru și-a certificat neîncrederea în abilitățile manageriale ale lui Cătălin Graur printr-un ordin de suspendare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.