Prefectura Vrancea, ordin de „coagulare” a instituțiilor pentru combaterea consumului și vânzării de droguri în județul nostru!

0
220

Prefectul Nicușor Halici a anunțat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că la nivelul județului Vrancea s-a declanșat un război interinstituțional împotriva drogurilor. Sub coordonarea Inspectoratului Județean de Poliție, în cadrul unui ordin emis de prefect, mai multe instituții își vor aduce aportul specific în această acțiune de durată (Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, Oficiul pentru Protecția Consumatorilor, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul Școlar) participând la acțiuni de control și prevenire pe raza județului nostru. „Lansăm un plan de acțiune comun la nivelul județului Vrancea, în care toate instituțiile cu responsabilitate vor contribui la constituirea unei echipe mixte de identificare și prevenție a consumului de substanțe psihoactive. Acest lucru este cu atât mai necesar cu cât, de la zi la zi, consumul și vânzarea de stupefiante, mai ales în rândul tinerilor, cresc periculos și ne afectează tot mai mult comunitățile. Din acest motiv, fac un apel către toată comunitatea județeană vrânceană, să ne implicăm și să sesizăm instituțiile statului de toate pericolele identificate! Haideți să facem un front comun pentru a ne feri copiii de a pica în ghearele unor semeni de-ai noștri, fără scrupule, fără niciun reper moral, care au drept scop doar câștiguri financiare, chiar dacă acest scop are ca efect distrugerea viselor, viitorului sau uciderea copiilor noștri”, a spus prefectul județului, Nicușor Halici. Inițiativa este gândită la nivelul județului Vrancea și nu face parte dintr-o campanie la nivel național, fiind originală din acest punct de vedere, planul de acțiuni urmărind combaterea consumului și vânzarea drogurilor pe toate palierele dar în special în rândul elevilor. Vor avea loc controale în cluburi, baruri, magazine dar, mai ales, vor fi ținute sub atentă supraveghere incintele și zonele limitrofe școlilor din județ. „Inspectoratul Județean de Poliție desfășoară activități complexe pe această linie, urmând ca în perioada următoare, în baza acestui plan, să intensificăm aceste măsuri”, a punctat șeful poliției vrâncene, comisarul șef Remus Nica, care a mai dat asigurări ferme că poliția va acționa cu toate forțele și mijloacele pentru atingerea obiectivului: anihilarea consumului și traficului de stupefiante.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.