Îndrăznește să fii informat!

vineri, 12 aprilie 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  spot_img
  AcasăActualitatePrefectura Vrancea, ordin de „coagulare” a instituțiilor pentru combaterea consumului și vânzării de droguri în județul...

  Prefectura Vrancea, ordin de „coagulare” a instituțiilor pentru combaterea consumului și vânzării de droguri în județul nostru!

  Prefectul Nicușor Halici a anunțat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că la nivelul județului Vrancea s-a declanșat un război interinstituțional împotriva drogurilor. Sub coordonarea Inspectoratului Județean de Poliție, în cadrul unui ordin emis de prefect, mai multe instituții își vor aduce aportul specific în această acțiune de durată (Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, Oficiul pentru Protecția Consumatorilor, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul Școlar) participând la acțiuni de control și prevenire pe raza județului nostru. „Lansăm un plan de acțiune comun la nivelul județului Vrancea, în care toate instituțiile cu responsabilitate vor contribui la constituirea unei echipe mixte de identificare și prevenție a consumului de substanțe psihoactive. Acest lucru este cu atât mai necesar cu cât, de la zi la zi, consumul și vânzarea de stupefiante, mai ales în rândul tinerilor, cresc periculos și ne afectează tot mai mult comunitățile. Din acest motiv, fac un apel către toată comunitatea județeană vrânceană, să ne implicăm și să sesizăm instituțiile statului de toate pericolele identificate! Haideți să facem un front comun pentru a ne feri copiii de a pica în ghearele unor semeni de-ai noștri, fără scrupule, fără niciun reper moral, care au drept scop doar câștiguri financiare, chiar dacă acest scop are ca efect distrugerea viselor, viitorului sau uciderea copiilor noștri”, a spus prefectul județului, Nicușor Halici. Inițiativa este gândită la nivelul județului Vrancea și nu face parte dintr-o campanie la nivel național, fiind originală din acest punct de vedere, planul de acțiuni urmărind combaterea consumului și vânzarea drogurilor pe toate palierele dar în special în rândul elevilor. Vor avea loc controale în cluburi, baruri, magazine dar, mai ales, vor fi ținute sub atentă supraveghere incintele și zonele limitrofe școlilor din județ. „Inspectoratul Județean de Poliție desfășoară activități complexe pe această linie, urmând ca în perioada următoare, în baza acestui plan, să intensificăm aceste măsuri”, a punctat șeful poliției vrâncene, comisarul șef Remus Nica, care a mai dat asigurări ferme că poliția va acționa cu toate forțele și mijloacele pentru atingerea obiectivului: anihilarea consumului și traficului de stupefiante.

  spot_imgspot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  GALAȚI: Condamnare pentru mită pentru un fost director

  Fostul director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime, Ciubrei Luigi Mariusa, a fost...

  Avem lege pentru calitatea apei. Ea a fost promulgată

  Preşedintele României a promulgat Legea pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 7/2023 privind calitatea apei...

  Polițistă vrânceană medaliată cu argint la Campionatul de tenis de masă al Ministerului Afacerilor Interne

  Peste 120 de sportivi participanți, din cadrul tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, au fost...

  ARTICOLE POPULARE

  ULTIMA ORĂ Locuitorii din Focșani, zona intersecției Anghel Saligny – Cotești, au rămas fără apă după ce un excavator a găurit magistrala!

  Un excavator care executa omlete, pardon!, lucrări în zona intersecției străzilor Anghel Saligny cu...

  ULTIMA ORĂ! Mobilizare de forțe la Vizantea Livezi pentru găsirea a două persoane rătăcite în pădure

  UPDATE: În urmă cu puțin timp, cele două persoane au fost găsite tefere de...

  BanaURSUL halicit de vulpe! Lăcomia, prostia și viclenia din celebra povestioară transferate la Dumitrești

  Interpretarea contemporană a poveștii "Ursul păcălit de vulpe" s-a transformat într-o realitate a timpurilor...