Premii pentru cele mai frumoase spații verzi din Focșani. Primăria dă 1.000 de lei pentru câștigătorii locului I

0
213

Pe exemplul premiilor oferite pentru cea mai frumoasă vitrină împodobită în perioada sărbătorilor de iarnă, Primăria Focșani anunță că vor fi răsplătite eforturile localnicilor de a menține cât mai atractive spațiile verzi. Așa că focșănenii sunt invitați să participe la concursul pentru amenajarea spațiilor verzi din oraș, la care se vor putea înscrie toți cei care au încredințate astfel de suprafețe în baza unui Regulament care a fost aprobat în cadrul ședinței Consiliului Local din data de 30 aprilie.

Nu vor fi doar trei premii aferente locurilor I, II și III, ci se urmează exemplul concursului desfășurat în iarnă. Astfel, Focșaniul a fost împărțit în aceleași 6 zone, pentru fiecare din ele primii trei clasați fiind recompensați cu câte un premiu – 1.000 de lei locul I, 600 de lei – locul II, și 300 lei – locul III.

Municipalitatea anunță că acest concurs se desfășoară până pe 1 noiembrie, însă momentan procedura de înscriere nu a fost actualizată și finalizată. Între timp, cei care sunt interesați de participarea la concurs și de premiile puse la bătaie trebuie să se adreseze Direcției de Dezvoltare Servicii Publice Focșani pentru a demara demersurile pentru încredințarea spațiului verde dorit.

Primăria Municipiului Focșani, prin Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani, poate încredinţa spațiul verde aferent unui imobil/imobile, spre amenajare și întreţinere, asociaţiilor de proprietari, proprietarilor individuali, operatorilor economici, ONG-urilor, în baza unei Convenții de Partereniat. Spațiile verzi încredinţate vor fi amenajate și întreţinute prin grija celor cărora le-au fost încredinţate. Materialul dendrologic plantat la cererea asociaţiilor de proprietari va fi udat de membrii asociației de 2 ori pe săptămână în perioada aprilie – septembrie.

Materialul necesar plantărilor poate fi asigurat de Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani în baza unei programări, în funcţie de alocaţia bugetară repartizată pentru achiziţia de material dendro-floricol şi a priorităţilor la nivel de municipiu și plantat de către persoanele fizice sau juridice cărora le-au fost încredinţate spațiile verzi. De asemenea, materialul necesar plantărilor poate fi asigurat și/ sau plantat și de către persoanele fizice sau juridice cărora le-au fost încredințate spațiile verzi.

Facem precizarea că din cauza situației excepționale cu care ne confruntăm, calendarul de înscriere în concurs nu a putut fi respectat, urmând ca în perioada imediat următoare să fie elaborată întreaga documentație, astfel încât focșănenii să se poată înscrie, mai ales că premiile nu sunt deloc de neglijat.

Focșaniul este casa noastră și împreună putem face ca această casă să fie una cât mai curată și frumoasă. Iar acest concurs dă fiecăruia dintre noi ocazia să arătăm câtă imaginație avem și dragoste de frumos și mai ales de orașul nostru”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.