“Prenumele”, o comedie spumoasă, vine la Focşani

0
174

Comedia “Prenumele” cu Mihai Călin, Claudiu Bleonţ, Mirela Oprişor, Leonid Doni şi Raluca Aprodu, care  va avea prima reprezentaţie a noii stagiuni joi, 29 septembrie, va fi adusă şi la Focşani, în cadrul unui  turneu naţional.

Vincent (Mihai Călin), un agent imobiliar de succes şi în curând fericit tată, este invitat la cină de către sora sa Babou (Mirela Oprişor) şi cumnatul său Pierre (Claudiu Bleonţ), profesor la universitate. Soţia sa Anna (Raluca Aprodu), specialistă în modă, şi prietenul acestora din copilărie, Claude (Leonid Doni), trombonist la filarmonica radio, îl însoţesc. Mihai Călin declară despre rolul său principal: Este cea mai buna comedie în care am jucat vreodată. Mă bucur că mă reîntâlnesc pe scenă cu Claudiu Bleonţ, colegul meu de la Teatrul Naţional, a cărui energie explozivă şi capacitate de improvizaţie mă fac să mă bucur de fiecare secundă pe care o trăiesc pe scena. Mă simt bine în această echipă şi joc un personaj complex, inteligent,haios, egoist, narcisist, sufletist, arogant: o supă de comedie. Sper să râdeţi în sală tot atât de mult pe cât îmi vine mie să râd pe scenă! Dar eu râd în “interior”:) Îmi cam muşc buzele uneori.”

“Prenumele” porneşte de la o glumă nevinovată despre numele viitorului copil care declanşează o cascadă de situaţii comice neprevăzute şi dezvăluiri hilare care pun la grea încercare prietenia.

“Le Prenom” este o comedie franceză, scrisă de Matthieu Delaporte şi Alexandre de la Patellière, care a fost pusă pentru prima dată în scenă la Paris, în 2010, cu celebrul actor şi cântăreţ Patrick Bruel într-unul din rolurile principale. Piesa de teatru a fost nominalizată la mai multe Premii Molière, fiind ulterior adaptată şi pentru marile ecrane, primind cinci nominalizări la premiile César în 2013.

“Prenumele” va porni şi într-un turneu, urmând să se oprească în oraşele: Timişoara (la Opera Naţională) – pe 3 octombrie; Arad (Teatrul Clasic “Ioan Slavici”) – pe 4 octombrie; Ploieşti (Casa de Cultură a Sindicatelor) – pe 17 octombrie; Focşani(Teatrul Municipal) – pe 18 octombrie; Constanţa (Casa de Cultură) – pe 1 noiembrie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.