Preot din Vrancea, ACUZAT că a bătut un elev în școală

1
425
adolescent-batut-de-preot
Foto: facebook.com

Andrei Chiticaru, elev în clasa a VII-a la școala din satul Mirceștii-Noi  susține că a fost bătut de preotul din comună. Preotul acuzat de violență, este profesor de religie la școala la care elevul învață. Acesta neagă toate acuzațiile ce i se aduc, mai mult decât atât, preotul spune că a încercat să aplaneze un conflict iscat între Andrei și un coleg de școală. Totul a ieșit la iveală la sfârșitul săptămânii trecute, atunci când, Andrei i-ar fi povestit mamei sale ce a pățit la școală.

„M-a sunat copilul şi mi-a spus că a fost bătut de proful de religie. Se bătea cu un alt coleg, a venit profesorul de religie, l-a luat de mâini, l-a bătut peste faţă, apoi l-a strâns de gât iar o mână i-a întors-o la spate. Copilul s-a enervat, s-a apărat şi i-a spus o prostie, apoi l-a băgat în cancelarie şi l-a bătut cu pumnii. După ce l-a bătut i-a dat un prosop să se şteargă pe faţă, pentru că băiatul era plâns. Ştiu, copilul mai face trăsnăi, putea să dărâme o jumătate din şcoală, dar nu trebuia bătut”, a povestit pentru publicația Adevărul, Maria Chiticaru, mama elevului.

De cealaltă parte, preotul Marius Dima, se apără și spune că nu a lovit elevul. Acesta susține că a intervenit pentru a-i despărți pe cei doi elevi care se luaseră la bătaie pe holurile școlii. După ce a intervenit, profesorul a fost înjurat de către elev.

Contactat de jurnaliștii de la Ziarul de Vrancea, preotul Marius Dima a declarat: Eram profesor de serviciu şi am văzut un elev de clasa a cincea care este bătut de acest Chiticaru. Am ţipat la ei şi le-am cerut să se potolească, dar el a fugit în curte. M-am dus după el şi a început să se joace cu mine! Glumind, se ferea de mine, apoi m-a înjurat şi mi-a spus că dacă îmi f… una mă omoară! L-am prins de umăr, el s-a smucit. L-am dus în cancelarie şi l-am întrebat ce este cu acest comportament de golan. L-am pus faţă în faţă cu elevul de clasa a cincea, dar acesta, de frică, nu a recunoscut că a fost bătut. Afară, pe hol, Alexandru Măciucă, copilul de la clasa a cincea, mi-a spus că este bătut mereu de acest băiat, dar că-i este frică să recunoască de faţă cu el. Chiticaru a vorbit cu mama lui şi a continuat să mă ameninţe de genul «Lasă că te dau eu afară din şcoală!». Eu am sunat la poliţie să le spun cum se comportă acest copil, care nici măcar nu apare în catalogul clasei, fiind abia venit din Italia, iar acum văd că mă reclamă ei la poliţie”.

Mama băiatului a mers zilele trecute la spital pentru a scoate un certificat medico-legal în care sunt specificate mai multe contuzii și echimoze, respective policontuzie prin agresiune, contuzie craniană, contuzie toracică cu echimoză dorsală şi contuzie umăr stâng cu echimoză locală. Mama copilului a mers cu certificatul medico-legal la Poliție, unde a depus o plângere penală pe numele preotului, în timp ce conducerea școlii a început, deja, o anchetă internă.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.