Președintele CJ Vrancea participă la o reuniune în Spania, care are ca temă creșterea eficienței energetice a clădirilor de patrimoniu

1
124

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, participă în aceste zile la o întâlnire pe teme ce țin de conservarea clădirilor de patrimoniu prin măsuri de reducere a consumului de energie. Întâlnirea are loc în orașul Sevilla din Spania, acolo unde șeful administrației județene se află alături de reprezentanții administrațiilor din județele Buzău, Tulcea și Constanța. De altfel, cele 4 județe sunt partener ai Agenției pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est care este lider în proiectul ”VIOLET”. Obiectul principal al acestui proiect îl constituie îmbunătățirea politicilor în domeniul eficientei energetice a clădirilor cu valoare de patrimoniu, în vederea conservării și adaptării acestora la standardele actuale de eficiență energetică. „Activitățile proiectului se desfășoară în cadrul unui consorțiu care reunește organizații din Uniunea Europeană cu rol în dezvoltarea/implementarea politicii de dezvoltare regională în domeniul eficienței energetice a clădirilor de patrimoniu precum: Institutul European pentru Inovare și Tehnologie (Germania), Agenția de Energie din Cipru, Ministerul Regional al Locuințelor și Lucrărilor Publice – Întreprinderea Publică pentru Locuințe Sociale și Inovare din Andalusia (Spania), Municipalitatea din Middelburg (Olanda), Agenția Locală pentru Energie și Clima (Franța). Includerea celor 4 administrații județene din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est în proiect a urmărit creșterea impactului proiectului asupra comunităților locale prin identificarea de bune practici în domeniul eficienței energetice a clădirilor de patrimoniu”, a transmis Cătălin Toma, președintele CJ Vrancea.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.