Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia acestuia au fost reclamați la Poliţie de un sibian pentru că nu au purtat mască de protecţie pe stradă

0
1411

Un sibian a trimis către Ministerul de Interne o plângere în care reclamă că președintele Klaus Iohannis și soția acestuia şi pe soţia acestuia că nu au purtat mască de protecție pe stradă, deși acest lucru este obligatoriu. Potrivit news.ro, în data de 10 octombrie, Klaus şi Carmen Iohannis au participat la Sibiu la redeschiderea Catedralei Evanghelice la finalul unui lung proces de reabilitare, iar în momentul în care au ieşit din biserică, niciunul nu purta masca de protecţie. La acea dată, în Sibiu, purtarea măștii de protecție în spații deschise era obligatorie  după ce rata de infectare ajunsese la 8,5 la mie. Bărbatul care a întocmit plângerea afirmă că doreşte ca legea să fie aplicată tuturor, indiferent de statut. ”Conform Constituţiei României, toţi cetăţenii trebuie să fie egali în faţa legii. Ştiam de cazul doamnei Turcan (sancţionată pentru că nu a purtat mască în aer liber, când acest lucru era obligatoriu – n.r), am văzut ce repede Poliţia Sibiu s-a autosesizat şi, dacă am văzut că se întârzie cu sancţiunea preşedintelui într-un caz similar, am reacţionat. Am trimis sesizarea întâi la MAI care a direcţionat-o către Poliţia Bucureşti şi de acolo a ajuns la Sibiu”, a declarat, marţi, Cristian Dan pentru jurnaliștii de la news.ro. Întrebat ce a cerut în sesizare, bărbatul a precizat că a invocat Constituţia. ”În primul rând am invocat Constituţia….am cerut Poliţiei Sibiu să aplice legea nedicstriminatoriu pentru ca şi populaţia să vadă că nu contează ce funcţie ai, legea trebuie şi sper să fie aceeaşi pentru toţi”, a mai declarat bărbatul. Articolul complet în news.ro.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.