La Consiliul Județean Vrancea a avut loc astăzi prima întâlnire a președintelui Nicușor Halici cu membrii Consorțiului pentru învățământ dual, care implementează proiectul „Campus profesional integrat, liceal și universitar în județul Vrancea”. În cadrul întâlnirii s-au discutat progresele realizate, provocările actuale din domeniile educațional și economic și s-au trasat direcțiile viitoare pentru consolidarea parteneriatului între Consiliul Județean și membrii Consorțiului. La întâlnire au participat reprezentanți ai Universității „Al. I. Cuza” din Iași și Universității din București, cele cinci colegii din Focșani și Vidra, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, agenți economici locali și echipa de proiect din cadrul Consiliului Județean Vrancea.
Președintele Nicușor Halici a subliniat importanța parteneriatului și a unei comunicări eficiente pentru realizarea în termen a proiectului Campusului, care va aduce beneficii semnificative pentru comunitatea locală, oferind tinerilor oportunitatea de a învăța o meserie și de a se califica la locul de muncă. „Campusul este un proiect ambițios și vital pentru județul Vrancea, atât din punct de vedere educațional, cât și în ceea ce privește asigurarea locurilor de muncă pentru tineri și, implicit, pentru dezvoltarea economiei locale. Învățământul dual vine în întâmpinarea elevilor de liceu de a urma o meserie, tinerii învață și se califică la locul de muncă. Suntem într-un parteneriat și doresc să avem o comunicare foarte eficientă, astfel încât să accelerăm implementarea proiectului, în cele mai bune condiții. Din partea mea aveți toată deschiderea să implementăm acest proiect într-un timp cât mai scurt, să îl facem eficient și să avem rezultate”, a spus președintele Halici.
Proiectul „Campus profesional integrat, liceal și universitar județul Vrancea” este finanțat prin PNRR, având o valoare totală de 157 milioane lei, din care contribuția proprie a Consiliului Județean Vrancea este de 33,6 milioane lei. Consiliul Județean Vrancea va construi un campus modern, dotat cu spații de învățământ, cazare, cantine, baze sportive și facilități recreative. Campusul va sprijini atât liceele, cât și instituțiile de învățământ superior, contribuind la formarea unei generații de viitori angajați bine pregătiți. De asemenea, vor fi acordate burse pentru 200 de elevi (plătite de Consilul Județean Vrancea) și 100 de studenți (suportate de universități), în valoare de 500 lei lunar, pe durata a trei ani. Aceste burse sunt menite să susțină elevii și studenții în dobândirea competențelor necesare pieței muncii. Construcția Campusului este planificată să înceapă în primăvara anului viitor, după finalizarea procedurilor de licitație și eventualele contestații. (Consiliul Județean Vrancea)