Prima încercare de reamenajare a Parcului Petrești, UN EȘEC. Printre vorbe grele aruncate jurnaliștilor, Oprișan a anunțat semnarea unui nou contract

0
684

Proiectul de reamenajare a Parcului Crâng intră într-o nouă etapă. Joi, la Consiliul Județean a fost semnat un nou contract, de această dată cu un alt grup de firme, după ce constructorul Recon&Doje a abandonat proiectul la începutul acestui an.

Dacă la semnarea contractului din luna iunie 2015 Marian Oprișan a vorbit despre importanța acestui proiect îndrăzneț și a dat detalii în ce privește termenele și modalitatea de execuție, la resemnarea proiectului de joi, Oprișan a fost mult mai rezervat în declarații. Semn că nu i-a picat bine eșecul survenit primului contract. După ce a întârziat la întâlnire, președintele Consiliului Județean Vrancea a fost extrem de acid cu ziariștii de la ”gazetele otrăvite”, adică cu jurnaliștii care nu-i cântă în strună și care din când în când ”înzdrăznesc” să-l mai critice. “Astăzi o să resemnăm contractul cu Crângul Petrești și vreau să vă fac următoarea precizare: mă refer la gazetele otrăvite din județul Vrancea, în special cele care dușmănesc acest județ cu toată forța și cu toată priceperea lor. Înțeleg și de ce! Pentru că aparțin, în general adversarilor noștri politici de la PNL și PDL. Ți-ai angajat o echipă de zugravi sau de constructori acasă care nu vor să-și facă treaba! Că așa e la români câteodată. Din motive absolut realiste acest contract nu a putut fi dus la capăt de către constructorii care s-au angajat în primul contract asupra acestui proiect. Evident, contractul a fost reziliat, toată chestiunea o să fie reglată în justiție. Consiliul Județean nu va pierde nimic, fondurile nu s-au pierdut. Astăzi îl resemnăm și vreau să le spun cetățenilor municipiului Focșani și ai județului Vrancea că acest proiect va deveni o realitate. Când m-a fugărit 10 ani Băsescu cu poliția lui politică, unii au aplaudat; în general gazetele otrăvite de dreapta din județul ăsta. În schimb veniți să mințiți și aici mă refer în special la Ziarul de Vrancea”, a spus Oprișan.

Întrebat de ziariștii prezenți în sală când va fi gata proiectul, Oprișan a răspuns sec: “în termen”. Cât privește sumele investite până la acest moment, președintele CJ Vrancea spune că nu au fost pierdute, fără să dea mai multe detalii suplimentare.

“Banii nu s-au pierdut. Ce pot să argumentez? Eu atât pot să vă spun. Nu a fost pierdut nici un ban”, a spus Marian Oprișan.

Contractul de astăzi a fost încheiat cu asociere de mai multe firme din Vrancea, respectiv Asocierea SC MBM Decor SRL, SC Conbeta SRL, SC AG Grup Instal SRL și SC Consil Grup SRL. Executantul va trebui să continue restul lucrărilor începute de asocierea de firme Recon & Doje, care câștigase inițial proiectul, dar pe care l-a abandonat.

Grupul de firme a realizat proiectul în proporție de 30%, restul lucrărilor urmând să fie finalizate de asocierea de firme vrâncene. Valoarea totală a proiectului resemnat astăzi este de 15.399.900 lei inclusiv TVA.

CITEȘTE ȘI: VIDEO+FOTO: Proiect îndrăzneț al autorităților județene, menit a atrage turiști în zona Vrancea

CITEȘTE ȘI: S-a dat STARTUL lucrărilor de reabilitare a Crângului Petrești

resemnare proiect crangul petresti cj vrancea 3 - Prima încercare de reamenajare a Parcului Petrești, UN EȘEC. Printre vorbe grele aruncate jurnaliștilor, Oprișan a anunțat semnarea unui nou contract

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.