Primă soluție în dosarul deschis de șefa cancelariei prefectului contra ANI. Acțiunea a fost introdusă la o instanță greșită

0
316

Tribunalul Vrancea trimite la instanța superioară dosarul deschis Agenției Naționale de Integritate de directorul de cancelarie din cadrul Instituției Prefectului Vrancea. După ce în vară ANI spunea despre Cristina Mihalcia că este incompatibilă, aceasta a considerat că nu a încălcat regimul juridic al incompatibilităților, astfel că a deschis acțiune în instanță, la Tribunalul Vrancea, pentru anularea actului administrativ. Ieri, instanța s-a pronunțat în cauză – nu pentru a stabili de partea cui este dreptatea, ci pe o excepție. „Admite excepţia necompetenţei materiale a instanţei. Declină competenţa în favoarea Curţii de Apel Galaţi. Fără cale de atac”, se arată în hotărârea tribunalului. Despre Cristina Mihalcia, care este jurist, ANI spune că, „în calitate de funcționar public, având raportul de serviciu cu Primăria Focșani suspendat prin acordul părților, exercită începând cu data de 10 ianuarie 2020, calitatea de angajat cu contract individual de muncă (director cancelarie) în cadrul Instituției Prefectului – Județul Vrancea”, – încălcând astfel mai multe articole din Legea 161/2003, privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.