Primari PSD din Vrancea deranjați de construcția Drumului Expres Focșani – Brăila!

0
1542

Nici nu a pornit bine proiectul privind realizarea Drumului Expres Brăila – Focșani, drum cu o lungime de aproape 80 de kilometri și a cărui documentație (studiul de fezabilitate și proiectul tehnic) va costa 15 milioane de lei, plătiți de Compania de Autostrăzi cu fonduri europene nerambursabile, că s-au și găsit defetiști care să se pună de-a curmezișul unei investiții de care va beneficia nu doar Vrancea, ci o țară întreagă. Iată, de exemplu, că în „provincia europeană” Vrancea 3 primari au început să aducă așa-zise argumente pentru împiedicarea proiectului. Cristi Misăilă, primarul PSD al municipiului reședință de județ, zice, prin intermediul unei adrese, că alternativa 2 de cuplare a drumului expres cu autostrada A7 ar fi imposibilă întrucât ar afecta o zonă de pășune, zonă pe care primarul social-democrat, în milosârdia sa, ar dori să o transforme în zonă de agrement și spații verzi. Astfel, mai povestește primarul Focșaniului, s-ar încălca normele europene privind suprafața de spațiu verde pe cap de elector.

Mai departe, primarul comunei Gologanu, Neculai Riciu, taman acum a aflat că traseul drumului cu pricina intersectează fix o suprafață de teren unde ar urma să se realizeze o rețea de fibră optică menită să aducă localitatea în secolul 23. La Milcovul, edilul PSD Mihai Neață este și mai categoric. Potrivit unei adrese înaintate Prefecturii Vrancea, investiția ar împiedica „făurirea” a nu mai puțin de două obiective de mare angajament: realizarea rețelei de gaze naturale și actualizarea Planului Urbanistic General al comunei. Pe lângă astea, drumul expres ar trebui să treacă prin locul unde este amplasată stația antigrindină dar și să traverseze pășunea comunală, lucru care ar fi cu neputință de înfăptuit. Iaca, oameni buni, cum stă treaba cu „totul pentru vrâncenii mei”.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.