Primăria Adjud, campanie împotriva corupției. Funcționarii din instituție și consilierii locali implicați în sesiuni de formare și certificare anticorupție!

0
298

În conformitate cu Programului național de prevenire a corupției și Planul național de acțiune împotriva corupției (aprobate prin HG nr. 1065/2001) dar și cu Strategia Națională Anticorupție 2021-2025, Primăria Municipiului Adjud a declarat război acestui fenomen care a măcinat foarte mulți ani societatea românească. Administrația locală s-a raliat la strategiile naționale și europene de luptă împotriva corupției și, în urma solicitării, a obținut o finanțare comunitară în valoare de 393.965 de lei pentru punerea în pratică a unui proiect anticorupție. Acesta presupune elaborarea unor proceduri interne și ghiduri specifice, efectuarea unor sondaje de opinie, formarea și certificarea competențelor în domeniu a funcționarilor publici din primărie și a consilierilor locali, desfășurarea unei campanii de informare a cetățenilor referitor la corupție și urmările acesteia. Astfel, pe parcursul lunii iulie, funcționarii din administrația publică și aleșii locali vor participa la 3 sesiuni de formare și certificare în domeniul anticorupției. „Fenomenul corupției nu înseamnă doar a da și a lua șpagă, ci și utilizarea abuzivă a funcției sau puterii publice în scopul obținerii, pentru sine ori pentru altul, a unui câștig necuvenit. Iar existența acestui fenomen nociv societății este condiționată de existența a două persoane în egală măsură răspunzătoare în fața legii: persoana care corupe și persoana coruptă!”, se arată într-un comunicat al Primăriei Adjud. Lupta anticorupție declanșată de municipalitate este cu atât mai importantă cu cât în urma unui sondaj a reieșit că adjudenii consideră că inegalitățile din oraș cresc pe fondul corupției și că bogații se îmbogățesc mai mult iar săracii sărăcesc și mai mult.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.