Primăria Adjud introduce, în premieră națională, un nou sistem de lucru la nivelul consiliului local – Programul Anual de Lucru!

0
108

Consiliul Local al Municipiului Adjud va fi primul din România care își va desfășura activitatea după un concept absolut nou la nivelul administrațiilor locale din țară dar care se folosește la nivel guvernamental, anume după Planul Anual de Lucru (PAL). În cadrul unei ședințe de îndată, aleșii locali au votat deja metodologia pentru elaborarea PALCL (Planul Anual de Lucru al Consiliului Local) urmând ca de anul viitor acesta să fie pus în practică. Noutatea acestui sistem constă în faptul că în acest plan, pe lângă primar și consilierii locali, pot introduce proiecte de hotărâri și instituțiile aflate în subordinea consiliului local, organizațiile nonguvernamentale, alte instituții publice și chiar cetățenii. La finalul fiecărui an, consiliul local va realiza o planificare a proiectelor de hotărâre ce vor fi supuse dezbaterii și aprobării, pe luni calendaristice, însă proiectele care vor intra în PALCL vor trebui să îndeplinească anumite cerințe. „PALCL este un instrument de lucru, de planificare strategică, utilizabil la nivelul administrației publice locale din România, fiind construit în conformitate cu prevederile legale ce reglementează organizarea și funcționarea autorităților publice locale. Procesul de elaborare, implementare și monitorizare a PALCL este coordonat de către Secretarul General al UAT Adjud.Pot introduce proiecte de hotărâri în PALCL consilierii locali, primarul și aparatul de specialitate, instituțiile aflate în coordonarea CL, cetățenii și organizațiile neguvernamentale, alte instituții publice. Printre obiectivele PALCL se numără creșterea predictibilității acțiunilor CL prin planificare; sigurarea prioritizării proiectelor de hotărâri ale CL; îmbunătățirea actului de reglementare la nivelul autorităților publice locale prin planificarea și pregătirea fundamentată a proiectelor de hotărâri cu impact asupra comunității”, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Adjud.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.