Primăria Focșani eliberează și primește documente inclusiv online. Despre ce acte este vorba

0
131

Începând de ieri, pe pagina oficială a Primăriei Focșani a apărut o nouă secțiune, prin intermediul căreia pot fi depuse sau, după caz, eliberate documente. Cu un simplu click, se poate solicita eliberarea electronică de documente agricole (cereri adeverințe registru agricol, carnet de comercializare sau atestat de producător), relații publice (cerere acces informații publice; petiție), urbanism (certificat de urbanism, certificat de atestare a edificării construcției, certificat de nomenclatură stradală și adresă, precum și declarații privind valoarea reală a lucrărilor executate în bază), impozite și taxe locale (cerere certificat fiscal, cerere compensare restituire sumă, declarație clădiri și terenuri, înscriere auto sau radiere auto). Pașii sunt simpli: trebuie selectată secțiunea „depunere documente online” de pe site-ul primăriei, iar apoi trebuie completate câmpurile obligatorii.

site - Primăria Focșani eliberează și primește documente inclusiv online. Despre ce acte este vorba

În acest moment, tot de pe site-ul primăriei pot fi accesate toate datele legate de transportul public local: trasee, orar transport și locația în timp real a autobuzelor – aici, iar focșănenii pot plăti impozite și taxe locale inclusiv online, aici. În continuare, plata integrală a a taxelor și impozitelor până la data de 30 iunie 2020 înseamnă o reducere de 10%.

Municipalitatea promite că va diversifica serviciile electronice, cu bani europeni, odată cu implementarea proiectului „Viziune și performanță prin implementarea unor instrumente de planificare strategică, sisteme de managementul calității/performanței și a unor sisteme informatice inovative la nivelul Municipiului Focșani”. „Prin acest proiect se urmărește, printre altele, implementarea unei platforme integrate de management al activităților și al înregistrărilor, inclusiv prin digitalizarea și gestiunea electronică a arhivei Primăriei Focșani, precum și implementarea unei platforme de tip portal pentru servicii care să fie furnizate online către cetățeni. Bugetul proiectului este de 4.229.441,77 lei”, se arată într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.