Primăria Homocea are conturile blocate din cauza arieratelor. Primarul, cu jalba-n proțap la Consiliul Județean

0
280

În ședința ordinară de joi, Consiliul Județean a repartizat primăriilor din Vrancea circa 3,2 milioane de lei din sumele defalcate din TVA și din cotele impozitului pe venit colectate de fisc. Banii, insuficienți, au fost împărțiți, conform reprezentanților Direcției Economice din CJ, după criterii clare, stabilite prin lege.

Grupul liberal din Consiliul Județean a criticat în timpul ședinței modul de repartizare a sumelor, dând ca exemplu o primărie aflară în impas. Iar pentru a da greutate acestei situații, primarul comunei Homocea, Vasile Petrea, a cerut să fie ascultat. Astfel, conform primarului, Primăria Homocea are conturile blocate după ce administrația a pierdut în instanță procesul cu o firmă către care fosta conducere nu a mai plătit facturile.

Este vorba despre un contract încheiat în anul 208 de fostul primar al comunei, Neculai Ionescu, neonorat, care i-a adus administrației locale un proces. Conturile au fost blocate în urma unei sentințe judecătorești definitive, executorul judecătoresc având de recuperat circa 520.000 de lei de la administrația locală.

Problemele ridicate în plenul Consiliului Județean nu i-au înmuiat pe aleșii județeni, care au adoptat proiectul de rectificare a bugetului și, implicit, de împărțire a banilor pe localități, în forma inițială.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.