Primăria ne face primul cadou de Paște: cresc tarifele la transportul public!

1
931

Prețul biletului pentru transportul în comun pe raza municipiului Focșani ar putea crește de la 1 iulie cu 50 de bani. Cel puțin așa arată un proiect de hotărâre care a fost postat pe site-ul primăriei și care acum se află în… dezbatere publică. Societatea care se ocupă cu transportul călătorilor în urbea de pe Milcov – Transport Public SA Focșani (TPF) – spune că majorarea prețurilor la carburanți combinată cu creșterea costurilor la celelalte angarale (curent, apă, gaze, salubrizare plus întreținerea și reparația autovehiculelor din parc) fac aproape imposibilă menținerea prețului actual al biletului de călătorie, respectiv 2 lei. Prin urmare, societatea consideră că ar ieși din impas dacă s-ar umbla puțin la tarifele de călătorie. Potrivit socotelilor TPF, prețurile biletelor pentru toate categoriile de călători s-ar majora cu 25%. Astfel, un bilet ar costa 2,50 lei, un abonament cu 30 de călătorii ar deveni 62,50 lei, un abonament lunar fără limită pentru elevi – 84 de lei, un abonament fără limită pentru persoanele cu handicap și însoțitorii acestora – 55 de lei, un abonament pentru pensionari (20 de călătorii) – 50 de lei iar un abonament fără limită pentru veterani, văduve de război, revoluționari, foști deținuți politici, donatori de sânge etc – 84 de lei. „Considerăm că ajustarea tarifelor pentru legitimațiile de călătorie aferente serviciului public local de transport urban de călători în Municipiul Focşani este necesară pentru buna funcționare a serviciului, pentru asigurarea sustenabilității activității operatorului, dezvoltarea unei strategii pe termen mediu și lung a societății și asigurarea unei dezvoltări durabile, cu tendințe spre extindere a serviciului și îmbunătățirea calității acestuia, în folosul beneficiarilor- cetățenii Municipiului Focșani. Având în vedere cele menționate mai sus, susțin necesitatea inițierii, dezbaterii și adoptării acestui proiect de hotărâre de către Consiliul Local al municipiului Focșani”, este de părere primarul orașului. Practic, dacă stai să o iei așa cum a spus edilul, toată treaba cu modernizarea transportului, dezvoltarea unei strategii și bla, bla, bla stă tocmai în cei 50 de bani pe care trebuie o să-i plătim în plus atunci când urcăm în autobuz.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Această măsură este în TOTALĂ contradicție cu strategia eco pe care o anunța tot primarul nu cu mult timp în urmă și pe care s-au plătit niște bani, publici, ai noștri. Dacă a renunțat la strategia eco să dea banii pe care primăria i-a plătit înapoi, el sa-i dea, primarul. Conform acelei strategii PLĂTITE trebuia să mergem în direcția unui transport public gratuit, pentru toți focșănenii, pentru a reduce trafficul care poluează. Eu nu zic că acea strategie e bună sau rea, mie personal mi se pare foarte proastă și neadaptată la Focșani, dar dacă tot a plătit-o să se țină de ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.