Primăria Odobești vrea să facă parc lângă gară, pentru persoanele cu dizabilități

0
298

Planuri la Odobești, pentru parcul din fața fostei gări, după ce primăria a obținut finantare din fonduri ale Uniunii Europene prin POR 2014-2020. Acum, Primăria Odobești caută un investitor serios care, pentru 567.006,75 de lei fără TVA, să se ocupe de amenajarea parcului. Contractul a fost scos la licitație și cuprinde atât servicii de proiectare cât și execuția propriu-zisă a lucrărilor pentru amenajarea spațiilor verzi și locurilor de recreere, pe o suprafață totală de 4.773,70 mp.

Terenul respectiv este în proprietatea Primăriei Odobești din ianuarie 2018 și și arată deplorabil: „plin de boscheți, iar mobilierul urban existent (bănci) este degradat aproape în totalitate”. Acestea sunt câteva dintre concluziile unui studiu de fezabilitate, în care se arată că, indiferent de condițiile de aici, „cei se se bucură de această zonă sunt persoane cu nevoi speciale provenite de la centrele de îngrijire pentru persoanele cu nevoi speciale. Datorită nevoilor pregnante de amenajare a spațiilor publice pentru persoanele cu dizabilități fizice, conducerea orașului Odobești a propus și hotărât ca acest obiectiv de investiție – amenajare parc și zone verzi, să fie realizat în special pentru aceste persoane cu nevoi speciale”.

Accesul în parc se va realiza din strada Caporal Diea, considerată stradă principală, iar planurile sunt mari: pe lângă cele 34 de bănci, 13 coșuri de gunoi și alei pietonale, se va înlocui sistemul de iluminat și vor exista zone cu aparate de fitness, platforme pentru toalete ecologice (care vor avea cabină pentru bărbați, femei și persoane cu dizabilități), dar și parcări auto. Suprafața verde propusă este de aproape 3.500 mp, pe care se vor plata flori și gazon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here