Primăria Orașului Panciu a început campania de deratizare și dezinsecție

0
88

Marți, 8 mai 2018, Primăria Oraşului Panciu a început prima etapă din acest an a campaniei de deratizare și dezinsecție. Acțiunea se derulează conformitate cu HCL 63/2002, Ordinul Ministerului Sănătății nr. 536/1997, Legea 51/2006 și Legea 101/2006, cu respectarea normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei.

„În prima fază, echipele de lucru au acționat în subsolurile blocurilor și imobilelor de locuit, în parcuri și în zonele verzi, pentru distrugerea rozătoarelor și prevenirea înmulțirii lor. Deratizarea s-a desfășurat pe parcursul întregii săptămâni, în intervalul orar 8.00-16.30. Săptămâna viitoare, în aceleași zone, se va realiza acțiunea de dezinsecție, care are ca scop prevenirea înmulțirii țânțarilor, muștelor și a altor insecte dăunătoare. După finalizarea deratizării și dezinsecției la blocuri, se va acționa, în același mod, la nivelul instituțiilor publice, respectiv Primărie, Casa de Cultură, Spital, Liceul Tehnologic «Al. I. Cuza», Liceul Teoretic «Ioan Slavici», grădiniţe, Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice «Sf. Ioan», Centrul Național de Informare și Promovare Turistică și Centrul de Socializare pentru Persoane cu Handicap“, precizează primarul Iulian Nica.

Edilul-șef asigură cetețenii că aceste acțiuni respectă normele de igienă și recomandările privind mediul de viață al populației.

„Fac un apel la populația orașului să ne sprijine la realizarea, în condiții optime, a campaniei de combatere a răzătoarelor și insectelor, permițând accesul echipelor de lucru în zonele de intervenție. În același timp, reamintesc faptul că, pe durata efectuării dezinsecției și deratizării, oamenii trebuie să evite locurile în care se acționează, deoarece substanțele ar putea provoca iritații ale ochilor, pielii și ale căilor respiratorii“, a declarat primarul Iulian Nica.

Potrivit legii, acțiunile de dezinsecție trebuie efectuate atunci când este nevoie, o dată la minim 3 luni, iar cele de deratizare se realizează atunci când este nevoie, o dată la minim 6 luni.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.