Primăria Orașului Panciu a deschis anul fiscal 2018

0
123
Miercuri, 3 ianuarie 2018, Primăria Orașului Panciu a deschis anul fiscal 2018. Astfel, contribuabilii – persoane fizice și persoane juridice – își pot plăti taxele și impozitele aferente acestui an.

Primarul Iulian Nica precizează că 2018 nu aduce majorări la taxele și impozitele locale, acestea fiind menținute la nivelul anului 2017.

„În ședința ordinară din luna noiembrie 2017, am propus Consiliului Local proiectul de hotărâre care prevede ca, în 2018, nivelul obligațiilor către bugetul local să rămână cel stabilit pentru anul 2017. Cu același prilej, a fost aprobată și menținerea bonificației de 10% aplicabilă la plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, a celui pe teren și pe mijloacele de transport, datorate pentru întregul an, de către contribuabilii persoane fizice și persoane juridice, până la data de 31 martie 2018, inclusiv. Foarte important de precizat este și faptul că, în 2018, pentru al patrulea an consecutiv, Primăria Orașului Panciu menține și scutirea la plata impozitului pentru proprietarii de tractoare care sunt folosite, în exclusivitate, pentru agricultură. Nu în ultimul rând, prin lege, cei 400 metri pătrați curți-construcții vor fi excluși de la impozitare, ceea ce înseamnă că, în 2018, fiecare proprietar va plăti impozit doar pentru suprafața de curți-construcții pe care o deține în intravilan“, a explicat primarul Iulian Nica.

O altă măsură ce vine în sprijinul contribuabililor în anul fiscal 2018 prevede diminuarea coeficientului de impozitare pentru clădirile nerezidențiale, aflate în proprietatea persoanelor juridice.  Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2018, acest coeficient este de 1,7%, cu 0,1% mai mic decât coeficientul aplicat în 2017.

Prin această măsură, Primăria Orașului Panciu dorește încurajarea investițiilor pe plan local, având în vedere faptul că, întotdeauna, am avut un sprijin din partea agenților economici“, a declarat Iulian Nica.

Edilul-șef a mulțumit contribuabililor pentru faptul că și-au achitat obligațiile fiscale aferente anului 2017, acest lucru având consecințe pozitive asupra investițiilor realizate cu fonduri proprii de către administrația locală.

Catalin-Toma-PNL-Vrancea
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here