Primăria Panciu inaugurează Palatul Administrativ și alte două obiective de investiții importante

0
356

Joi, 2 iunie 2016, la ora 11.00, primarul Iulian Nica inaugurează trei obiective de investiții deosebit de importante pentru comunitatea pănceană: Palatul Administrativ al Orașului Panciu, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Panciu și Centrul social de recuperare și reabilitare neuromotrie pentru persoane adulte Panciu.

Palatul Administrativ al Orașului Panciu, din strada Titu Maiorescu nr. 15, a fost modernizat prin implementarea proiectului „Refacere și modernizare sediu Primărie Oraș Panciu, județul Vrancea“, finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și a Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. În perioada 2011-2012, clădirea a fost consolidată și reabilitată seismic datorită implementării a două proiecte incluse în Programul de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţilor naturale şi pregătire pentru situaţii de urgenţă – Componenta B: Reducerea riscului seismic, finanţat de Banca Mondială.

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Panciu, construit pe strada Titu Maiorescu nr. 15, a fost  realizat prin intermedul proiectului cu același nume, în valoare totală de 619.798,72 lei. Investiția a fost cofinanţată de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013.

Centrul social de recuperare și reabilitare neuromotorie pentru persoane adulte Panciu, amplasat la parterul fostei Case a Agronomului, a fost cofinanțat de Uniunea Europeană, prin FEDR, în cadrul POR 2007-2013. Autoritatea de Management a fost Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar Organismul intermediar – Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est. Valoarea totală a proiectului a fost de 1.745.431,44 lei.

„Joi, 2 iunie 2016, la ora 11.00, vă aștept să pășim împreună în noul sediu al Palatului Administrativ al Orașului Panciu. După 5 ani, ne întoarcem într-un sediu reabilitat și modernizat la standarde europene, în vederea oferirii de servicii publice eficiente către cetățenii orașului Panciu. De asemenea, inaugurăm și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Panciu, ce are ca scop punerea în valoare a resurselor turistice ale zonei, creşterea vizibilităţii obiectivelor turistice consacrate şi crearea unei metode moderne de promovare turistică. Nu în ultimul rând, vom deschide porțile Centrului de recuperare și reabilitare neuromotorie pentru persoane adulte Panciu, ce va fi la dispoziția tuturor pacienților cu probleme neuromotorii din oraș și din județul Vrancea! Îmi revine deosebita onoare de a vă invita să fiți alături de noi și de locuitorii orașului Panciu, la inaugurarea acestor obiective de importanță majoră pentru comunitatea locală!“, a declarat primarul Iulian Nica.

Invitatie 2 iunie - Primăria Panciu inaugurează Palatul Administrativ și alte două obiective de investiții importante

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here