Primăria Soveja câștigă procesul împotriva CNI și a companiei care s-a ocupat de extinderea rețelei de apă și canalizare în comună

0
208

En Electric Proiect Office SRL București este compania care s-a ocupat de un proiect care ar fi trebuit să aducă lucruri bune în Soveja, respectiv modernizarea și extinderea rețelei de apă și canalizare în localitate. Din nefericire, proiectul care a costat aproximativ 3 milioane de euro și a îndatorat comunitatea cu mai bine de jumătate de milion de euro s-a dovedit un fiasco, contructorul dând un mare „rasol” la capitolul fiabilitate. Cu alte cuvinte, bani s-au dat dar rețeaua a rămas nefuncțională. Fostul primar a tăiat panglica însă nu i-a păsat că a aruncat banii pe fereastră. Nu același lucru l-a făcut și edilul Ionuț Filimon care a dat în judecată societatea dar și Compania Națională de Investiții iar acum a câștigat în instanță. „Încă de la preluarea mandatului am încercat de nenumărate ori să purtăm discuții cu firma care a făcut lucrările la sistemul de distribuție a apei, un proiect eșuat care a îndatorat primăria noastră cu peste 500 mii euro. Din păcate demersurile noastre nu au avut finalitate, astfel încât am hotărât să acționăm în instanță faptul că acea companie de „buzunar” En Electric Proiect Office SRL, cu un istoric de țepari sadea, au făcut lucrări de mântuială, proiectul fiind unul nefuncțional deși au fost cheltuiți aproximativ 3 milioane de euro, iar lucrarea a fost recepționată în anul 2020 pe repede înainte. Cum a fost recepționată această investiție și în ce condiții, rămâne de văzut… Iată că se poate să ne luăm la „trântă” și cu constructorii care nu-și îndeplinesc îndatoririle contractuale. Trebuie să recunoaștem că fenomenul constructorilor „de carton” este unul de amploare și nenumărate firme care pozează în companii de succes ajung să blocheze investiții publice de milioane de euro, un fenomen care trebuie stopat”, a spus primarul Sovejei, Ionuț Filimon.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.