Primăriile pot dispune, în limita fondurilor, lucrări la locuinţe cu risc seismic

0
191
cladire bulina
Foto: economica.net

Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz,  a adoptat un proiect de lege care prevede posibilitatea ca primăriile să poată dispune, în limita fondurilor, activităţi de proiectare şi execuţie în cazul locuinţelor proprietate privată a persoanelor fizice, pentru reducerea riscului seismic.

„Luna aceasta s-au împlinit 38 de ani de la cutremurul din 1977. În ultimii ani s-au făcut expertize, dar mai rar s-au făcut consolidări. În Bucureşti doar 5% dintre blocurile cu risc seismic au fost reabilitate. Iniţiativa propune posibilitatea ca autorităţile administraţiei publice să poată dispune prin buget, în limita fondurilor alocate şi pentru activităţile de proiectare şi execuţie a lucrărilor de intervenţie în cazul locuinţelor proprietate privată a persoanelor fizice”,

a spus Diana Tuşa, inițiatorul proiectului.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.