Îndrăznește să fii informat!

miercuri, 19 iunie 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  spot_imgspot_img
  AcasăActualitatePrimarul Banaurs renegat de PSD și lepădat de PNL! Mesaje dure transmise de cele două filiale...

  Primarul Banaurs renegat de PSD și lepădat de PNL! Mesaje dure transmise de cele două filiale de partid la adresa primarului din Dumitrești

  Filialele locale ale PSD și PNL din Dumitrești au reacționat public după anunțul pe care l-a făcut primarul comunei Dumitrești, Adrian Banaurs. Președinții celor două formațiuni politice au anunțat că nu-l vor mai susține pentru un nou mandat de primar pe Adrian Viorel Banaurs. Președintele PSD Dumitrești, Marius Bodoc a transmis că decizia conducerii județene nu a fost adusă la cunoștința filialei locale din Dumitrești, lucru care a adus un val de nemulțumiri atât în rândul cetățenilor, dar și în interiorul partidului organizației locale PSD Dumitrești.
  „PSD Dumitrești nu îl susține pe Adrian Viorel Banaurs pentru un nou mandat de primar PSD! Organizația locală PSD Dumitrești și Biroul Politic Comunal al PSD Dumitrești nu sunt de acord cu candidatura impusă de la județ a lui Adrian Viorel Banaurs. Fără să consulte organizația locală, președintele filialei vrâncene, domnul Nicușor Halici a decis, în spatele ușilor închise să-l prezinte ca viitor candidat din partea PSD la Primăria Dumitrești pe Adrian Viorel Banaurs.
  În ultimele două zile am stat de vorbă cu cetățenii din comună care mi-au transmis clar și răspicat că actualul primar nu este acceptat ca viitor candidat. Mai mult decât atât, acesta nu are susținerea organizației comunale și, implicit, nici pe cea a cetățenilor. Am urmărit cu stupoare conferința de presă organizată zilele trecute la sediul PSD Vrancea, conferință la care i-am văzut și pe trei dintre cei șase consilieri locali PSD. Este cunoscut faptul ca,cei trei consilieri au făcut corp comun cu primarul Adrian Viorel Banaurs și au votat consecvent cu interesele primarului toate proiectele acestuia.
  Vreau să mai adaug că, la acest moment cei trei aleși locali nu reprezintă un factor de decizie și nici o majoritate în organizația locală PSD Dumitrești. În calitate de președinte al organizației am considerat de fiecare dată că cei trei aleși ai PSD în Consiliul Local al Primăriei Dumitrești au trădat în primul rând interesele cetățenilor care i-au votat, dar și interesele partidului, alăturându-se primarului Adrian Viorel Banaurs.”, a transmis Marius Bodoc, președintele PSD Dumitrești.
  De cealaltă parte, liderul Partidului Național Dumitrești spune că primarul s-a bucurat de-a lungul timpului de sprijinul foștilor colegi din PNL. Ovidiu Mărgărit a menționat și o serie de finanțări prin intermediul cărora comuna s-a dezvoltat.
  „Filiala PNL Dumitrești se dezice de primarul Adrian Viorel Banaurs! O vorbă veche spune că “Interesul poartă fesul!” Din păcate, aceasta zicere se aplică cu succes în cazul primarului Adrian Viorel Banaurs care a decis să părăsească barca liberală și să se alăture PSD. Și asta pentru că, de cele mai multe ori, interesele personale duc la trădare și neasumare. Îmi pare foarte rău să constat că după mulți ani de chin în care am încercat să scăpăm de o politică de tip securist și bazată doar pe interes ajungem fix în același punct.
  Cu toate că a găsit de fiecare dată sprijin la Consiliul Județean Vrancea iar drumul județean 204P a fost finanțat prin amendamentele senatoarei PNL Raluca Ioan (peste 1,75 milioane de lei), primarul Banaurs omite cu bună știință să transmită aceste realități și să spună clar și răspicat că a primit de fiecare dată sprijin necondiționat. Proiectele depuse la Guvernul României au fost sprijinite de fiecare dată de regretatul președinte Cătălin Toma. La toate acestea se mai adaugă și finanțările primite din partea Consiliului Județean Vrancea, care nu sunt deloc de neglijat și care se ridică la suma totală de peste 1,75 milioane de lei. Cu toate acestea, primarul Adrian Viorel Banaurs a considerat că interesele personale sunt peste interesele comunei Dumitrești.
  Mai mult decât atât, primarul dezertor a fost un aprig susținător al lui Dragoș Ciobotaru la momentul în care filiala județeană a PNL s-a văzut nevoită să-și desemneze un președinte nou. La mai puțin de o lună de zile Adrian Banaurs s-a întors la 180 de grade și a decis să fugă din partid și de lângă cetățenii care l-au votat în 2020. Unul dintre motive ar fi acela că apropierea alegerilor locale l-au speriat și mai tare, conștient fiind că va pierde la vot. Asta dovedește un singur lucru: primarul Banaurs are un caracter îndoielnic și nimeni nu se mai poate încrede în el.”, este mesajul transmis de Ovidiu Florin Mărgărit, președintele PNL Dumitrești.
  spot_imgspot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  Descoperire macabră într-un apartament din Focșani! Pompierii au găsit cadavrul unei femei

  Un cetățean din cartierul Gării a solicitat intervenția autorităților după ce a constatat că...

  ULTIMA ORĂ La cererea PSD, Biroul Electoral de Circumscripție Panciu a decis renumărarea voturilor pentru funcția de primar

  În urma alegerilor din 9 iunie, primarul în funcție – Nicolai Mărăscu (PNL), a...

  Fondul Național de Garantare a Creditelor va emite acordurile de refinanţare în Programul ”Prima Casă”

  Prin adoptarea Ordonanței de Urgență Nr. 58/6 iunie 2024 FNGCIMM este mandatat să emită, acordurile...

  ARTICOLE POPULARE

  GALAȚI: Tragedie în apropiere de Hanu Conachi! Trei muncitori au fost îngropați de vii, unul dintre ei a decedat

  Tragedie la ieșirea din localitatea Tudor Vladimirescu. Un mail de pământ s-a surpat peste...

  ATENȚIE DN2 este inundat la ieșirea din Vrancea spre Râmnicu Sărat

  Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău a anunțat că la ieșire din Râmnicu...

  A murit fostul director al SCCM Focșani, inginerul Lucian Văcăreanu

  S-a stins din viață inginerul Lucian Văcăreanu, fost director al SCCM Focșani și unul...