Primarul comunei Homocea, Neculai Ionescu, CONDAMNAT DEFINITIV

0
713

neculai ionescu homocea - Primarul comunei Homocea, Neculai Ionescu, CONDAMNAT DEFINITIV

Primarul localității Homocea, Neculai Ionescu,  fost condamnat definitiv. Edilul vrâncean a fost condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost judecat pentru instigare la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Decizia este definitivă atât în cazul lui Ionescu cât și angajatei Primăriei, Pavel Maria, implicată în ilegalitățile pentru care primarul liberal a fost condamnat.

„Condamnă pe inculpatul Ionescu Neculai la o pedeapsă de 8 luni închisoare pentru instigare la infracţiunea de «fals material în înscrisuri oficiale» Condamnă pe inculpatul Ionescu Neculai la o pedeapsă de 8 luni închisoare pentru infracţiunea de «uz de fals». aplică inculpatului Ionescu Neculai pedeapsa cea mai grea, de 8 luni închisoare, sporită la 10 luni închisoare. (…) suspendă condiţionat executarea pedepsei principale şi a pedepsei accesorii pentru un termen de încercare de 2 ani şi 10 luni. Atrage atenţia inculpatului Ionescu Neculai asupra prevederilor art. 83 Cod penal din 1969 referitoare la revocarea suspendării condiţionate. Condamnă pe inculpata Pavel Maria Daniela la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru infracţiunea de «fals material în înscrisuri oficiale»  suspendă condiţionat executarea pedepsei principale şi a pedepsei accesorii pentru un termen de încercare de 2 ani şi 6 luni. obligă pe inculpaţii Ionescu Neculai şi Pavel Maria Daniela la plata a câte 500 lei cheltuieli judiciare către stat la judecata în fond” se arată în sentința magistraților.

Conform rechizitoriului, faptele pentru care primarul a fost condamnat s-au petrecut după alegerile locale din 2012. Primarul este acuzat că a instigat-o pe Pavel, care era consiliera sa,  să altereze patru acte oficiale emise de PNG- CD Vrancea, prin modificarea numerelor şi datelor de înregistrare pentru  excluderea din cadrul partidului a unor persoane și validarea altora în posturile de consilieri.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.