Primarul din Mărășești, Valerică Chitic, a fost condamnat de Judecătoria Panciu la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese în formă continuată.
Conform sentinței, el nu are voie “să mai fie ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice”, și nici “dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa funcția”. Chitic a primit un termen de supraveghere și a fost obligat de instanță să presteze 90 de zile în folosul comunității, fie la Primăria Mărășești, fie la Școala Pufești. Chitic a fost trimis în judecată după ce Parchetul a fost sesizat de Agenția Națională de Integritate cu privire la o serie de nereguli din primărie.
“În calitate de primar al oraşului Mărăşeşti, a participat la luarea unor decizii cu privire la raporturile dintre Primăria oraşului Mărăşeşti şi S.C. Valerio Prestal S.R.L. Mărăşeşti, care au avantajat această societate comercială, în cadrul căreia persoana evaluată deţine calitatea de asociat unic. Participarea persoanei evaluate a constat în semnarea unor ordonanţări la plată a unor ordine de plată aferente facturilor fiscale, precum şi semnarea expunerii de motive care a stat la baza adoptării unei Hotărâri privind aprobarea concesionării unei suprafeţe de teren aparţinând domeniului privat al oraşului Mărăşeşti către S.C. Valerio Prestal S.R.L. Mărăşeşti, în vederea amplasării unui spaţiu comercial. Totodată a fost încheiat şi contractul de concesiune între Primăria oraşului Mărăşeşti şi această societate comercială, căreia Primăria i-a achitat suma de 7.066 Lei. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 70 şi art. 76 din Legea nr. 161/2003 şi art. 75 lit. c) din Legea nr. 393/2004. De asemenea, întrucât există indicii privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către CHITIC VALERICĂ – DOREL a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României”, a arătat, în urmă cu doi ani, Agenția Națională de Integritate într-un comunicat.