Primarul din Panciu, Iulian Nica, audiat în dosarul Referendumului. Ultimul termen, săptămâna viitoare

0
576

Procesul din dosarul Referendumului cu implicații și în Vrancea ajunge la sfârșit. Ultimul termen al procesului desfășurat în dosarul referendumului a fost programat vinerea viitoare, pe 8 aprilie. Asta după ce la termenul de joi, mai mulţi martori au declarat că nu au fost la referendumul pentru suspendarea fostului preşedinte Traian Băsescu, dar s-au regăsit cu semnăturile falsificate pe listele de vot.

La termenul de joi, au fost prezenţi 10 martori, iar cinci au trimis acte medicale potrivit cărora nu se pot deplasa deoarece sunt bolnavi.

Joi a fost audiat şi Iulian Nica, primarul din Panciu, care a arătat că a vorbit cu o persoană care a pretins că este de la sediul central al PSD.

“Ne-a intrebat dacă ne-am organizat la fel cum ne organizăm de obicei. Da, am răspuns. La fel cum se organizau şi celelate partide. N-am vorbit cu Liviu Dragnea. Nu-l ştiam pe Dragnea”, a precizat Nica.

Întrebat ce făcea dacă în ziua votului ar fi o prezenţă scăzută la vot, el a spus la telefon: “Urmează să acţionăm”. Nica a explicat că acest lucru însemna că “trei – patru activişti ar fi trebuit să iasă pe străzi să vorbească cu cetăţenii”.

În continuare, judecătorii au anunţat că la următorul termen din 8 aprilie se vor pune concluzii pe fond şi instanţa va rămâne în pronunţare.

În mai, anul trecut, Liviu Dragnea, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul “Fraude la referendum”. În acelaşi dosar, 45 de inculpaţi au fost achitaţi, dintre care opt au fost preşedinţi de secţii de votare şi 37 au fost membri ai unor secţii de votare.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, “cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţă şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale”.

Anchetatorii susţin că Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. Aceştia au fost trimişi în judecată pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracţiuni comise sub formă autoratului, complicităţii sau a instigării.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.