Primarul Misăilă îl acuză pe Ion Ștefan de evaziune fiscală. Cum se apără deputatul vrâncean

0
399

Primarul Cristi Misăilă, susţine că deputatul PNL de Vrancea, Ion Ştefan ar figura în evidenţele municipalităţii cu o casă de 94 de mp edificată pe un teren de 910 mp, casa construită ulterior nefiind declarată la primărie. Primarul municipiului Focșani spune că deputatul s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor aferente locuinţei nou construite. Printre altele, Misăilă îl acuză pe Ion Ștefan de evaziune fiscală.

”El are un teren de 910 mp, pe care a edificat o casă nedeclarată la Primăria Municipiului Focşani. În evidenţele noastre figurează în continuare vechea casă, existentă la momentul achiziţionării terenului, de 94 mp, 76 mp şi 18 mp utilităţi. Pe 910 mp a ridicat o casă parter + etaj + mansardă, cu o suprafaţă desfăşurată de 526 mp. Aşa scrie în autorizaţia de construire. (…) Din 2003 trebuia să plătească un impozit de aproximativ 1.350 de lei anual. Ori el a plătit doar 98 de lei anual. Ceea ce a dus la un prejudiciu la bugetul local al municipiului Focşani de aproximativ 51.000 lei, constând în 20.500 debit şi penalităţi şi majorări de întârziere de 31.000 de lei. (…) În aceste condiţii, legea ne obligă să facem o inspecţie fiscală şi în urma inspecţiei fiscale se va emite un raport de inspecţie, care va fi decizia de impunere cu privire la impozitul pe care îl va avea de achitat domnul Ion Ştefan. Vom vedea dacă nu cumva a fost o sustragere de la declararea şi plata unor impozite şi taxe locale, ceea ce intră în domeniul evaziunii fiscale, sau va intra într-un proces administrativ. Asta va depinde de ceea ce stabileşte inspecţia fiscală. Nu eu stabilesc. Eu doar am dispus verificările necesare având în vedere discuţiile care au avut loc în presă”, susține primarul municipiului Focșani.

La rândul său, deputatul Ion Ștefan spune că și-a a plătit toate taxele și impozitele stabilite de instituția condusă de Misăilă și nu a apelat la artificii birocratice pentru a se sustrage de la plata vreunei taxe. “Legea este lege pentru toată lumea!  Am greșit, îmi recunosc greșeala și voi remedia situația, voi plăti tot ceea ce este de plătit la Primăria Focșani pentru casa în care locuiesc. Am acționat cu bună credință, an de an am achitat sumele care mi-au fost transmise de Primărie. Nu sunt dintre cei care să apeleze la artificii birocratice pentru a scăpa basma curată.  Am început construcția casei în anii 2000, dar nu am mai realizat recepția lucrărilor, lucru pe care îl voi face cu celeritate. Este o situație despre care acum am aflat și voi întreprinde toate demersurile pentru a o remedia. Sunt un bun contribuabil la bugetul statului, în calitate de antreprenor am plătit taxe și impozite care însumează, numai pe ultimii cinci ani, 97.146.293 lei! Pe lângă acestea voi achita și sumele care vor rezulta din calculul retroactiv al impozitului pe locuință, chiar dacă nimeni din primărie nu a constatat în cei 19 ani care s-au scurs până acum această neregulă.  Și dacă legea este aceeași pentru toată lumea, aștept și de la baronul PSD Marian Oprișan ”mama mea sunt eu” să își scoată la iveală bunurile și să le treacă în declarația de avere pentru a-și plăti dările pentru domeniul întins pe multe hectare în care locuiește în apropiere de Focșani”, a transmis deputatul liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.