Primarul Misăilă: “Începând de la 1 aprilie orașul va rămâne sub gunoaie” | Proiectul care a încins spiritele în Consiliul Local |

0
5248

Ședința ordinară a Consiliului Local Focșani a fost una care nu a dat semne că va fi una încordată și totul părea că părțile au căzut la un soi de înțelegere pentru a trece proiectele de pe ordinea de zi. De data aceasta, discuțiile aprinse nu au mai fost așa de prezente, cel puțin pentru primele proiecte aflate pe ordinea de zi. Spiritele s-au aprins la proiectul aflat la punctul 20 al ordinii de zi, acolo unde aleșii locali au votat pentru aprobarea dării în administrare pe o perioadă de 10 ani către Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani a unor imobile aparținând domeniului public și privat al municipiului Focșani în vederea exploatării și întreținerii acestora. Practic, era vorba despre o prelungire a dreptului de administrare a bunurilor primăriei de către societatea aflată în subordinea Consiliului Local. Majoritatea consilierilor formată din PNL, USR și PLUS au decis să se abțină de la vot, proiectul neavând minimul de voturi necesare pentru a fi aprobat. Imediat după procedura de vot, Primarul Focșaniului a atras atenția că votul era necesar pentru a nu se ajunge în situația în care orașul va rămâne fără serviciul de curățenie. “Începând de la 1 aprilie orașul va rămâne sub gunoaie, în mizerie. Proiectul ăsta se referă la faptul că, în continuare, Direcția de Dezvoltare administrează domeniul public și privat al municipiului. Ieșim să dăm cu mătura, stimați colegi! Va rămâne în administrarea Primăriei, iar Primăria Focșani nu are serviciu în acest sens”, a avertizat primarul Cristi Misăilă care a continuat și a mai spus că acest lucru înseamnă desființarea tuturor posturilor din cadrul Direcției de Dezvoltare și Servicii Publice Focșani.

“Înseamnă că desființăm Direcția de Dezvoltare. Asta înseamnă cruce pusă la capul Direcției de Dezvoltare. Toți oamenii DDSP vor pleca acasă pentru că nu o să mai aibă obiectul muncii, iar orașul va rămâne în mizerie și în spațiile verzi și peste tot nu se va mai face absolut nimic. Pentru noi este un avantaj din punct de vedere al bugetului: nu o să mai avem cheltuieli cu Direcția de Dezvoltare. O să lăsăm orașul în gunoaie. Măturatul stradal se realizează prin cadrul Direcției de Dezvoltare, tot ce înseamnă salubritate stradală, tot ce înseamnă spații verzi, tot ce înseamnă cimitire și parcuri”, a mai completat primarul. Misăilă a amenințat că nu va mai introduce proiectul la vot, făcând o comparație cu Sectorul 1 din Capitală după ce societatea care se ocupa de ridicarea gunoiului a refuzat să mai presteze serviciul invocând lipsa achitării facturilor de către municipalitate. “Să știți că eu nu mai revin cu acest proiect și las orașul cum a fost Sectorul 1 așa va fi și municipiul Focșani. Dacă tot ați votat împotrivă, spuneți-mi și mie cine va face începând de la 1 aprilie aceste servicii? Cine va presta aceste servicii? Vorbim de administrarea domeniului public, vorbim despre curățenie, vorbim despre tot ce înseamnă mobilier stradal”, a mai spus primarul Misăilă. Întrebată de ce nu a votat proiectul, viceprimarul USR-PLUS, Alexandra Tătaru a spus că nu avut timp să studieze în detaliu proiectul, motiv pentru care s-a abținut de la vot. “Eu m-am abținut în primul rând pentru că acest proiect nu l-am văzut înainte de a fi pus pe ordinea de zi, în al doilea rând tocmai am venit de la Bacău și practic am fost pusă în fața faptului împlinit și de aceea am ales să mă abțin, cu promisiunea că pe viitor voi vota în cunoștință de cauză. (…) Nu am discutat cu colegii mei în amănunt despre chestia asta și am ales să mă abțin”, a spus viceprimarul Alexandra Tătaru care a mai adăugat că mai este timp pentru a fi gândită o soluție eficientă. Consilierii social democrați au cerut reluarea votului însă legea nu le permite acest lucru. Atât președintele de ședință cât și secretarul Primăriei Focșani au încercat să lămurească acest aspect, lucru care nu a fost pe placul consilierilor PSD. Aceștia din urmă au decis să părăsească sala de sedințe. “Grupul Partidului Social Democrat nu poate să fie alături de niște oameni care dă afară oameni de la locurile lor de muncă, acum în prag de sărbători. Mulțumim, noi ne retragem”, a spus consilierul Mihai Nedelcu. Proiectul a primit 9 voturi pentru (PSD) și 11 abțineri (PNL-USR-PLUS).

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.