Primarul Misăilă s-a răzgândit! Nu mai vrea desființarea PARKING Focșani

0
916

Alba-neagra cu societatea Parking! După ce anul trecut primarul Misăilă a intrat în război direct cu societatea care se ocupa de administrarea parcărilor din oraș, edilul urbei de pe Milcov a revenit la gânduri mai bune și cere consilierilor locali abrogarea hotărârii de Consiliul Local prin care a încetat Contractul de delegare de gestiune prin concesiune a Serviciului public de administrare, întreţinere şi exploatare a parcărilor ce aparţin domeniului public şi privat al municipiului. Un proiect în acest sens va fi la mapa consilierilor în următoarea ședință de consiliu local. Practic, în șapte luni de zile, primarul Misăilă s-a răzgândit și nu mai vrea ca DDSP să se ocupe de parcări, ci societatea PARKING Focșani S.A. În referatul de aprobare atașat proiectului, primarul motivează că “în actualul context în care își desfășoară activitatea DDSP Focșani, reglementat prin HCL 57/2021, se desprinde necesitatea asigurării continuității serviciului public de administrare, întreținere și exploatării de parcări (…) operat de Societatea PARKING SA, contract ce expiră de drept la data de 28 aprilie 2022, neputând fi prelungit, conform Legii nr. 10/2020”.

În luna noiembrie, primarul Cristi Misăilă dădea de pământ cu societatea PARKING, înființată chiar de el, la scurt timp după ce a câștigat primul mandat de edil al orașului. Într-un raport redactat atunci de Corpul de Control al primarului Cristi Misăilă, societății i se imputa probleme grave legate de salubrizarea, întreţinerea şi gestionarea locurilor de parcare, invocându-se peste 40 de entităţi publice care ar fi primit parcări gratuite de la Parking Focșani. „Considerăm că a fost încălcat grav regulamentul de organizare şi funcţionare al serviciului public de administrare, întreţinere şi exploatare a parcărilor în ceea ce priveşte acordarea de gratuităţi. Locurile acordate fără drept ar fi putut fi locuri de parcare cu plată sau parcări de reşedinţă, funcţie de locaţia respectivă”, se arăta în raportul şefului Corpului de Control al primarului Cristi Misăilă. În același raport, societatea PARKING Focșani era acuzată că nu ar fi cheltuit justificat o parte din banii alocați printr-o hotărâre din 2017.

În luna martie, șefii societății au decis să atace în instanță hotărârea prin care PARKING rămânea fără obiectul activității. În același timp societatea a trimis către Primăria Focșani și un plan de reorganizare și eficientizare a activității. Acesta viza disponibilizarea unui număr de 12 salariați din cei 37 pe care societatea îi avea pe statul de plată. “Una din măsurile de eficientizare cu impact semnificativ asupra rezultatelor o reprezintă disponibilizarea personalului. Din analiza efectuată rezultă ca fiind necesară reorganizarea activității TESA + persoanal operativ, disponibilizarea prin concediere individuală a unui număr de 12 salariați începând cu data de 01.05.2021”, se arată în planul de măsuri imediate ale societății PARKING Focșani. Nu știm dacă printre persoanele rămase fără un loc de muncă se numără vreunul din cei doi foști primari de comună, Nicolae Țandără și Stancu Bălescu, nici dacă din noua organigramă mai face parte și Mihai Copaci, fostul director al CAS Vrancea sau fostul consilier local PNL care a trădat cauza partidului, Anca Irina Maria Panaite. Un lucru este clar însă: primarul Cristi Misăilă a revenit la gânduri mai bune și a dat la pace cu directorul Nicușor Statache, cu toate că, în urmă cu câteva luni, cei doi erau la cuțite. De altfel, se zvonește că responsabil pentru “armistițiu” ar fi responsabilă însăși coada lui Marian Oprișan.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.