Îndrăznește să fii informat!

marți, 21 ianuarie 2025

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
    spot_imgspot_img
    AcasăActualitatePrime pentru șomerii care îşi schimbă domiciliul pentru a se angaja la distanţă

    Prime pentru șomerii care îşi schimbă domiciliul pentru a se angaja la distanţă

    Şomerii care decid să îşi schimbe domiciliul la o distanţă mai mare de 50 kilometri, pentru a deveni angajaţi, vor beneficia de o primă de instalare de 12.500 de lei.

    „În mod direct, din punct de vedere tehnic, introducem o primă de activare de 500 de lei pentru orice şomer de lungă durată indemnizat cu venitul minim garantat care îşi semnează un contract de muncă”, a declarat, miercuri, ministrul Muncii Dragoş Pîslaru.

    El a subliniat că persoanele care vor să beneficieze de aceşti bani trebuie să rămână angajate la acelaşi angajator minimum 3 luni.

    O altă categorie nou inclusă în pachet pentru a beneficia de măsuri active de ocupare a locurilor de muncă este cea a şomerilor de lungă durată.

    „Între măsurile concrete incluse în noul pachet se găsesc măsuri active destinate ocupării ce încurajează mobilitatea lucrătorilor prin acordarea unor prime (de activare, de încadrare sau de instalare) sau decontarea navetei. Spre exemplu, şomerii care decid să îşi schimbe domiciliul la o distanţă mai mare de 50 kilometri, pentru a deveni angajaţi, vor beneficia de o primă de instalare de 12.500 de lei. Finanţarea acestor măsuri active se va face, pentru prima dată, din fonduri externe nerambursabile şi din fondurile publice naţionale aprobate în bugetul asigurărilor pentru şomaj”, precizează Guvernul.

    „Introducem în premieră şi redefinim conceptul de sprijin pentru navetă. Discutăm de o primă de încadrare care permite ca orice om din această ţară care doreşte să se angajeze – fiind în şomaj – la mai mult de 15 km de domiciliul său să beneficieze de o subvenţie de 0,5 lei pe km, plafonată la 55 de lei pe zi care să îi permită să se ducă şi să lucreze la distanţă faţă de domiciliu”, a arătat Pîslaru.

    „O schimbare radicală este că încurajăm deplasarea familiilor. Dacă persoana care îşi găseşte un loc de muncă mai departe de 50 de km de domiciliul actual, îşi ia un membru actual al familiei – soţ, soţie, copii – va beneficia în plus de o subvenţie de 3.000 de lei”, a explicat Pîslaru, adăugând că, de asemenea, vor fi acordate subvenţii şi pentru angajator, urmând a fi ridicate plafoanele existente la un nou nivel, de 900 de lei.

    „Le dăm angajatorilor subvenţii de 900 de lei pe lună timp de 12 luni sau, după caz, de 18 luni, în cazul persoanelor cu handicap şi care reprezintă o compensaţie destul de semnificativă din salariile pe care persoanele care sunt mai puţin calificate le obţin în acest moment”, a spus ministrul Muncii.

    „Oricine din diaspora va veni în ţară şi îşi va căuta prin această ofertă pe care o avem pe mobilitate, va putea beneficia de cei 12.500 de lei”, a adăugat Pîslaru.

    Măsurile prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă adoptată, miercuri, vor intra în vigoare la 1 decembrie.

    spot_imgspot_img
    HAI PROMOHAI PROMO

    ARTICOLE SIMILARE

    „Trenul Unirii” ajunge și la Focșani de Ziua Unirii Principatelor Române

    Vineri, 24 ianuarie 2025, angajaţii feroviari din toată ţara, alături de toţi românii, sărbătoresc...

    ATENȚIE! A apărut o nouă metodă de înșelătorie la tefefon: „spoofing”

    În ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cazuri prin care au fost comise...

    Veste proastă pentru fumători! De astăzi s-au scumpit țigările

    Începând de astăzi, 20 ianuarie 2025, fumătorii din România se confruntă cu prima scumpire...

    Minivacanță de trei zile la sfârșitul acestei săptămâni

    Angajații din România vor avea parte de o nouă minivacanță de trei zile, la...

    ARTICOLE POPULARE

    ANUNȚ IMPORTANT făcut de POLARIS, societatea care colectează gunoiul din Focșani și alte localități din județul Vrancea

    Anunț IMPORTANT! SC POLARIS M.HOLDING SRL, în calitate de operator de salubritate în județul Vrancea,...

    Descoperire impresionantă în Dumitrești, Vrancea: un topor celtic de 3.000 de ani, găsit cu ajutorul unui detector de metale

    Profesorul Marian Găloiu, pasionat de istorie și arheologie, a realizat recent o descoperire remarcabilă...
    × Trimite știrea ta!