Profesorii au ieșit în stradă. Circa 100 de sindicaliști au pichetat Prefectura Vrancea

0
153
Profesorii din Vrancea, la fel ca în întreaga țară, au pichetat astăzi Prefectura, timp de două ore.

Acțiunea a reprezentat o primă mișcare de protest și la ea au luat parte circa 100 de cadre didactice, membri ai Sindicatului Liber din Învățământ Vrancea. Profesorii și-au exprimat nemulţumirile, legate de neonorarea promisiunilor cuprinse în programul de guvernare al actualei puteri.

Concret, sindicaliștii din Educație cer prezenţa în Legea Salarizării Unitare a salariaţilor din învăţă¬mânt pe o scară de la 1 la 15 la o medie de aproximativ 1,50, acuză neacordarea majorărilor salariale şi a voucherelor de vacanţă în anul 2017, neplata drepturilor câștigate în instanță în acest an, dar și inexistenţa unor programe şcolare care să facă atractiv actul educațional. Totodată, angajaţii din învăţământ subliniază şi faptul că Legea Educaţiei Naţionale, nu mai corespunde și solicită alocarea a 6% din PIB pentru educație. O delegație a sindicaliștilor a fost primită de prefectul județului, iar un memoriu înaintat de aceștia va ajunge pe masa celor în drept să rezolve toate cerințele cadrelor didactice.

Acțiunile de astăzi vor continua, în zilele de 4 şi 5 octombrie, cînd reprezentanţii sindicatelor din Educație din întreaga țară au anunţat pichetarea sediului Guvernului, la Bucureşti.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.