Profesorii ies în stradă! Miercuri vor fi ample proteste la București

0
101

Sindicaliștii afiliați la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ vor picheta miercuri, între orele 13.00 – 15.00 şi joi, între orele 10.00 – 14.00, sediul Ministerului Muncii. Sindicaliștii cer modificarea OUG 3/2018, prin care angajaţii din învăţământ care se află în concediu medical pierd sume importante din venit.

O altă cerință a sindicaliștilor este renegocierea Legii 153/2017, prin care a fost stabilit raportul de 1/12 între cel mai mic şi cel mai mare salariu de la stat, care a plasat personalul didactic de predare în partea inferioară a grilei de salarizare.

„Majorarea acordată la 1 ianuarie 2018 nu poate să acopere nici măcar rata inflaţiei, ceea ce face ca nivelul de trai al angajaţilor din educaţie să fie cât mai scăzut. FSLI solicită, de asemenea, ca majorarea de 20% de la 1 martie 2018 să se acorde și pentru personalul nedidactic”, se arată într-un comunicat al FSLI.

Liderul SLÎ Vrancea, Constantin Ionescu, va fi prezent la pichetarea de miercuri din Capitală, iar joi acestuia i se vor alătura și alți sindicaliști din județ. (foto: arhivă)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.