Profesorii încep protestele!

0
350

Oamenii de la catedră încep protestele. Mai exact, dascălii afiliați Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ care anunță că vor protesta luni şi marţi, în faţa Guvernului. Protestele vor avea loc între orele 15:00 – 17:00. Profesorii vor salarii mai mari, dar şi îndepărtarea inechităţilor salariale existente.

FSLI spune că din grilele de salarizare propuse de Guvernul Cioloş, se constată că pentru anumite categorii de cadre didactice şi pentru personalul didactic auxiliar, salariile propuse sunt mai mici decât cele actuale cu 7% pentru educatoarele şi învăţătorii debutanţi, categorii care vor fi salarizate la nivelul salariului minim brut pe economie; cu până la 29% pentru învăţătorii şi educatoarele cu studii medii şi cu 6% pentru profesorii debutanţi, informatician IA şi pentru administratorii financiari de gradul I.

Totodată, sindicaliştii spun că „dacă un salariu de 1.100 lei net al unui profesor debutant este mult prea mare şi Guvernul Cioloş a înţeles că trebuie să îl reducă cu 6%, iar un învăţător debutant trebuie să primească salariul minim pe economie, FSLI cere ca actualul Guvern să-şi dea demisia de onoare. Un guvern care propune o astfel de grilă pentru salariile cadrelor didactice, care nu a investit fonduri în dezvoltarea sistemului educaţional, pentru modernizarea bazei didactice a unităţilor de învăţământ, mai ales a celor din mediul rural, pentru a oferi şanse egale la un învăţământ de calitate pentru toţi elevii, trebuie să plece”, spun sindicaliștii.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.