Prognoza ANM pentru Vrancea: ninsori și viscol puternic până duminică dimineață! Recomandările și intervențiile ISU Vrancea în județ

0
437

În această dimineață Administrația Națională de Meteorologie,  a transmis prognoza meteorologică valabilă pentru județul Vrancea, în intervalul 28 ianuarie 2023, ora 08.00 – 29 ianuarie 2023, ora 08:00, pe spații relative extinse va ninge abundent și se va depune un strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări locale de 45…55 km/h din sector nordic, iar la munte, rafalele vor depăși 70 km/h, spulberând și viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor situa între -1 și 1 grad, iar cele minime se vor încadra între -3 și -1 grad.”

În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Anghel Saligny” al județului Vrancea recomandă vrâncenilor să evite deplasările pe durata căderilor masive de zăpadă și manifestării vântului puternic și să se adăpostească în imobile sau spații închise, care le asigură protecția. În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele avertizate și să identificați un spațiu care garantează protecția.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate. Subliniem importanța respectării măsurilor care asigură protecția vieții și a bunurilor populației, reamintind totodată, faptul că, încă de ieri județul Vrancea se află sub incidența fenomenelor meteorologice manifestate prin ninsori abundente și viscol, avertizate cu Cod Portocaliu. Pompierii militari vrânceni alături de pompierii voluntari și echipaje ale autorităților și instituțiilor implicate în gestionarea situațiilor de urgență la nivel județean au intervenit la mai multe misiuni de deblocare autoturisme rămase înzăpezite și înlăturarea unor arbori căzuți pe carosabil sau autovehicule.

La acest moment nu mai sunt localități nealimentate cu energie electrică. Izolat au fost semnalate anumite deranjamente individuale, respectiv 3 gospodării în localitatea Măgura Odobești și 1 gospodărie în comuna Rădulești.

Forțele de intervenție acționează cu autospeciala de transport personal și victime multiple în localitatea Păunești de unde au preluat 3 persoane cu nevoi de dializă, pe care le vor transporta la Centrul de Dializă din municipiul Focșani. Totodată, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu 1 autospecială  de intervenție și 1 autovehicul cu capacitate mărită de trecere (șenilată), precum și un echipaj cu 1 ambulanță SAJ și 1 utilaj de deszăpezire, intervin în satul Voetin, comuna Sihlea, pentru a prelua și transporta la spital o gravidă. De asemenea, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea a fost ridicată capacitatea operațională, astfel că personalul de serviciu a fost suplimentat cu cel aflat în turele libere. În sprijin a fost trimisă 1 șenilată de la I.S.U. Galați.

IMPORTANT! Orice situație de urgență reală,  informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile se vor semnala prin numărul unic de urgență 112.( comunicat Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.