Prognoza meteo pentru joi si vineri: Vremea se răcește ușor în toată țara

0
318

După temperaturi ca-n iunie, vremea se răcește. Valorile termice vor scădea ușor joi în toată țara, dar în majoritatea zonelor, cu precădere în cele intracarpatice, vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, informează Angenția Națională de Meteorologie.

Maximele termice se vor incadra intre 3…4 grade in nordul Moldovei si 15…16 grade in Crisana, iar cele minime intre -2 si 8 grade. Cerul va prezenta innorari in toate regiunile si temporar va ploua in vest, in sud-vest si pe arii mai restranse in rest. La munte, la altitudini mari, vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, temporar cu intensificari, local la munte, in regiunile estice, sudice, sud-vestice, dar mai ales in sudul Banatului, unde rafalele vor depasi 60 km/h. In orele diminetii vor fi conditii de ceata.

Vineri, desi valorile termice vor continua sa scada usor in majoritatea regiunilor, ele se vor mentine mai ridicate decat mediile climatologice specifice perioadei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 11 grade, iar cele minime intre -3 si 5 grade. Cerul va prezenta innorari in cea mai mare parte a intervalului si temporar va ploua pe arii relativ extinse. Exceptie va face sud-estul tarii, unde ploile se vor semnala local. La munte, dar trecator posibil si in jumatatea de nord a Moldovei precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana si doar pe arii restranse in restul teritoriului. Izolat vor fi conditii de ceata.

Catalin-Toma-PNL-Vrancea
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here