Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni: Cum va fi vremea în perioada 29 august – 11 septembrie

0
248

Administraţia Naţională de Meteorologiea emis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 29 august -11 septembrie şi potrivit datelor vremea continuă să rămână caldă cu precipitaţii moderate, o uşoară răcire fiind prognozată pentru sfârşitul intervalului.

ANM anunţă că în Moldova intervalul va debuta cu o vreme călduroasă, apoi maximele diurne vor scădea, de la o medie de 32 de grade, până la 26 de grade în 31 august şi 1 septembrie. În intervalul 2 – 6
septembrie, vremea va fi caldă, cu o medie regională a valorilor termice diurne de 27…29 de grade. Începând cu 7 septembrie este posibilă o scădere a temperaturilor maxime, spre o medie de 25…26 de grade. Valorile minime de temperatură se vor situa în jur de 17 grade la începutul perioadei, apoi vor scădea spre medii de 12…14 grade. Averse locale se vor semnala în 29 şi 30 august şi cu o probabilitate destul de ridicată şi după data de 7 septembrie, când sunt posibile şi cantităţi mai însemnate.

ANM prognozează pentru Muntenia că în primele zile valorile termice se vor situa peste mediile multianuale şi vor caracteriza o vreme călduroasă, îndeosebi în data de 30 august, când media regională a maximelor va fi de 32 de grade, iar a celor minime va fi de 16…18 grade. După 31 august, vremea se va răci uşor, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 27…28 de grade, cu valori uşor mai ridicate în intervalul 4 – 6 septembrie, când media acestora se va apropia de 30 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative, media regională a acestora urmând să fie de 13…15 grade. În primele trei zile de prognoză vor fi averse locale, apoi probabilitatea de apariţie a ploilor va fi din nou în creştere după 7 septembrie.

Pentru zona montană, ANM estimează că în primele 2 zile ale intervalului, vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 20 grade şi de 10…12 a celor minime. Ulterior temperatura va scădea uşor spre medii ale valorilor maxime de 16…18 grade şi minime în jur de 9 grade. Valori termice mai scăzute vor fi posibile după data de 8 septembrie, respectiv maxime în jur de 15 grade şi minime de 7…8 grade. Averse locale se vor semnala în intervalul 29 – 31 august şi cu o probabilitate destul de ridicată şi după data de 6 septembrie, când sunt posibile şi cantităţi mai însemnate.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.