Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni! Cum va fi vremea în Vrancea!

0
366

Administraţia Naţională de Meteorologie estimează că în perioada 12-25 septembrie vremea va rămâne în continuare caldă, cu temperaturi maxime diurne cuprinse între 27-30 de grade, cu ploi slabe, pe zone restrânse, dar cu probabilitatea apariţiei unor averse moderate şi răciri între 18-21 septembrie.

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, în Moldova vor exista variaţii semnificative ale temperaturii aerului. De la o vreme călduroasă în primele două zile, în care media regională a maximelor termice va fi de 30 de grade, iar cea a minimelor nocturne de 16 grade, în jurul datei de 15 septembrie se va ajunge la un regim termic normal pentru acea dată calendaristică. Apoi, până la sfârşitul săptămânii, valorile termice vor creşte din nou, la o medie de 26…27 de grade a temperaturilor maxime şi în jur de 13 grade a celor minime. În cea de-a doua săptămână de prognoză, atât valorile termice diurne cât şi cele nocturne vor marca o scădere uşoară şi treptată, în medie la nivel regional cu aproximativ 2 grade, apropiindu-se astfel de mediile climatologic specifice acestei perioade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în intervalul 18 – 21 septembrie, când se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Până la sfârşitul intervalului de prognoză doar pe arii restrânse vor mai fi ploi slabe, trecătoare.

În Muntenia, în cea mai mare parte a primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă, cu o medie la nivel regional a temperaturilor maxime de 28…30 de grade şi de 14…16 grade a celor minime. Excepţie vor face zilele de 15 şi 16 septembrie când se va consemna o scădere de aproximativ 4 grade, atât a temperaturilor diurne cât şi a celor nocturne. În a doua săptămână, se va manifesta o tendinţă de scădere uşoară şi treptată a regimului termic, astfel că la sfârşitul intervalului se vor înregistra valori apropiate de mediile multianuale specifice datei, respectiv temperaturi maxime, în medie, de 22 de grade şi minime, la nivel regional, de 11…12 grade. Probabilitatea pentru ploi moderate cantitativ şi pe arii extinse va fi ridicată în intervalul 18 – 21 septembrie. Ulterior, până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, doar trecător şi pe spaţii mici va mai ploua slab.

Regimul termic în Muntenia va avea o tendinţă de scădere uşoară şi treptată pe tot parcursul intervalului de prognoză, de la o vreme mult mai caldă în prima săptămână, spre valorile termice apropiate de mediile climatologic specifice perioadei, la finalul intervalului. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 30 grade, spre 22 grade în jurul datei de 24 septembrie. Media regională a temperaturile nocturne va fi de asemenea în scădere, de la 16 la 11 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor, local moderate cantitativ, va fi mai mare în intervalul 18-21 septembrie. În rest, numai trecător şi pe arii restrânse va ploua slab, în special în jurul datelor de 23 şi 24 septembrie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.